Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Med school: Γνωρίστε το πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για θέματα αγωγής υγείας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Med school: Γνωρίστε το πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για θέματα αγωγής υγείας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εφήβων για το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ενεργειακά ποτά, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τη διατροφή, την άσκηση και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ από το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ), συναντούν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το «Med School» αποτελεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επιμέλεια του Α' Εργαστηρίου Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ. Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Καθηγήτρια Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ κα Μαρία Μυρωνίδου-Τζουβελέκη.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις φοιτητών και μαθητών πραγματοποιούνται στα παρακάτω σχολεία.

2o Γυμνάσιο Καλαμαριάς
Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης
4o Γυμνάσιο Σταυρούπολης
1ο Λύκειο Ευκαρπίας
1ο Λύκειο Σερρών
2ο Λύκειο Κιλκίς
11ο Λύκειο Θεσσαλονίκης
1o Γυμνάσιο Τούμπας
Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Αρσάκειο Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από την 1η Νοεμβρίου έως τη λήξη του σχολικού έτους (2016-2017). Επιπρόσθετος στόχος του προγράμματος αποτελεί η ενεργοποίηση, σε εθελοντική βάση, εκπαιδευμένων αποφοίτων και φοιτητών του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ στην ενημέρωση των μαθητών και η καλλιέργεια αισθήματος ευθύνης σχετικά με την ενημέρωση και τη διασφάλιση της υγείας της κοινότητας.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Εξαρτησιογόνων Ουσιών (Ε.Ε.Μ.Ε.Ο.), με έδρα το πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Η Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. αποτελεί μία αμιγώς φοιτητική οργάνωση, ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1993 και έχει πολυεπίπεδη δράση στο πλαίσιο του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Περισσότερες πληροφορίες για το παράρτημα της Θεσσαλονίκης στον σύνδεσμο www.eefie.org.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.