Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Μεγάλη απάτη με σχολικές εκδρομές - Βρέθηκε το ταξιδιωτικό γραφείο που εξαπάτησε εκατοντάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα

Μεγάλη απάτη με σχολικές εκδρομές - Βρέθηκε το ταξιδιωτικό γραφείο που εξαπάτησε εκατοντάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα

ekdromi1Στον εντοπισμό ταξιδιωτικού γραφείου με έδρα την Αθήνα, το οποίο υποσχόμενο τη διοργάνωση σχολικών εκδρομών σε Ελλάδα και εξωτερικό, εξαπάτησε εκατοντάδες μαθητές σχολείων ανά τη χώρα, οδήγησε η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, οι δύο ιδιοκτήτες του γραφείου, ηλικίας 49 και 58 ετών, καθώς και ένας 42χρονος υπάλληλος (γιος της 58χρονης).

Προηγήθηκαν καταγγελίες διευθυντών 4 Δημοτικών Σχολείων στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με ταξιδιωτικό πρακτορείο, στο οποίο κατέβαλαν οι μαθητές των σχολείων προκαταβολές, για εκδρομές στην Αθήνα, οι οποίες ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν. Από την περαιτέρω έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής, Μεσσηνίας και Πατρών, διαπιστώθηκε ότι με τον ίδιο τρόπο, οι δράστες εξαπάτησαν μαθητές, 5 ακόμη σχολείων των εν λόγω περιοχών, σχετικά με εκδρομές στο εξωτερικό, καθώς και τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην περιοχή των Ιωαννίνων, στον οποίο δεν κατέβαλαν την προβλεπόμενη αποζημίωση, για τη διαμονή μαθητών.

Σημειώνεται ότι, ανάλογη δικογραφία έχει ήδη υποβληθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, για απάτη σε βάρος μαθητών σχολείου σε περιοχή αρμοδιότητάς του. Όπως προέκυψε, η συνολική οικονομική ζημία που προκάλεσαν οι υπεύθυνοι του ταξιδιωτικού πρακτορείου, κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2013 – Απριλίου 2015 και αντιστοίχως το χρηματικό ποσό που παρανόμως προσπορίστηκαν, ανέρχεται στις 51.970 ευρώ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.