Αρχική InfoSchool Δημοτικό Μεγάλη επιτυχία σημείωσε στο Πανόραμα η ημερίδα για τη σχολική βία και τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε στο Πανόραμα η ημερίδα για τη σχολική βία και τους κινδύνους στο διαδίκτυο

P1020287Mε μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος, Ημερίδα για τη σχολική βία και τους κινδύνους στο διαδίκτυο.

Την εκδήλωση, συνδιοργάνωσαν ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, το Παρατηρητήριο για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία.

Στόχος της, ήταν η ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων φορέων για τους κινδύνους του διαδικτύου, τη σχολική βία, αλλά και θέματα που αφορούν στην πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, αφού ευχαρίστησε τόσο τον Περιφερειάρχη εκπαίδευσης Γιώργο Καρατάσιο, όσο και την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία για τη συνδρομή τους στην εκδήλωση, έκανε λόγο «για ένα κορυφαίο σύγχρονο κοινωνικό θέμα». «Χιλιάδες παιδιά νιώθουν πως τίποτε κακό δεν μπορεί να τους συμβεί κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο. Κάνουν όμως συχνά λάθος», σημείωσε ο δήμαρχος, που θύμισε την τραγική ιστορία της νεαρής Καναδής Αmanda Todd, που έβαλε τέλος στη ζωής της, επειδή «κακοποιήθηκε» στο διαδίκτυο. «Εύχομαι σε όλους να είστε πάντοτε από τη χαρούμενη πλευρά της ζωής. Εμείς θα είμαστε παρόντες και θα σας βοηθήσουμε, όπως μπορούμε για να τα καταφέρετε».

Από τη μεριά του ο κ. Καρατάσιος, κάλεσε τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και τα μέλη της τοπικής κοινωνίας να στηρίξουν ολόψυχα την προσπάθεια, τονίζοντας τις παιδαγωγικές και κοινωνικές προεκτάσεις της. «Η προετοιμασία της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου, για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού έχει ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς εδώ και λίγους μήνες. Στο διάστημα που προηγήθηκε, έχουμε φθάσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, με ολοκληρωμένες δράσεις που δίνουν στην Κεντρική Μακεδονία το προβάδισμα. Στόχος μας είναι η εξασφάλιση συνθηκών πρόληψης και η δημιουργία προϋποθέσεων για ουσιαστική παρέμβαση».

Παρούσα στην εκδήλωση και η συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, βουλευτής Ελενα Ράπτη, η οποία διένειμε ενημερωτικό υλικό, σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση των ανηλίκων και ενημέρωσε τους παρευρεθέντες για την εκστρατεία. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοτική σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη Ανατολή Κωνσταντινίδου, η οποία αναφέρθηκε στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.