Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Μεγάλη ποσότητα αλουμινίου βρέθηκε σε βρεφικό γάλα στη Βρετανία

Μεγάλη ποσότητα αλουμινίου βρέθηκε σε βρεφικό γάλα στη Βρετανία

formulafeedingΑνησυχητικά επίπεδα αλουμινίου σε βρεφικό γάλα εμπορίου εντοπίστηκαν στη Βρετανία σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κιλ.Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, σε πολλές περιπτώσεις το βρεφικό γάλα παρουσιάζει τουλάχιστον 100 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλουμίνιο από ό,τι το μητρικό, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αρκετά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μεγάλη περιεκτικότητα οφείλεται πιθανόν στην επεξεργασία που υφίσταται το προϊόν, αλλά και στις συσκευασίες.

Όπως τονίζει δημοσίευμα της Daily Telegraph, η ευρωπαϊκή νομοθεσία αναφέρει ότι η περιεκτικότητα αλουμινίου στο νερό δεν πρέπει να ξεπερνά τα 200 μικρογραμμάρια ανά λίτρο. Ωστόσο, σε ορισμένες από τις μάρκες βρεφικού γάλακτος που εξέτασαν, οι επιστήμονες εντόπισαν τουλάχιστον τριπλάσια περιεκτικότητα.

baby_1442825cΣύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, καθηγητή Chris Exley, το αλουμίνιο μπορεί να προκαλέσει διάφορες νευρολογικές διαταραχές, όπως Αλτσχάιμερ, προβλήματα στον σχηματισμό των οστών, αλλά και μια μορφή αναιμίας που δεν θεραπεύεται με τη χορήγηση σιδήρου.

Πριν από τρία χρόνια η ίδια επιστημονική ομάδα είχε πραγματοποιήσει παρόμοια έρευνα, με θέμα τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία που κρύβει το αλουμίνιο που περιέχει το βρεφικό γάλα. «Γνωρίζουμε πάρα πολλά για το αλουμίνιο, όμως δεν έχουμε εξίσου πολλές γνώσεις για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει την υγεία του ανθρώπου και συγκεκριμένα για τη σοβαρότητα των προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά καθώς μεγαλώνουν», είπε ο καθηγητής Exley.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στην επιθεώρηση BMC Pediatrics.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.