Παρασκευή 25 Απριλίου

Τι να μαγειρέψω σήμερα: Δροσερή φακοσαλάτα

Η παράδοση επιτάσσει τη Μεγάλη Τετάρτη να μην τρώμε λάδι. Παρ’ όλα αυτά,  υπάρχουν φαγητά, όπως μια ωραία σαλάτα με φακές που μπορεί να είναι χορταστικά, θρεπτικά και νόστιμα.

Φακοσαλάτα χωρίς λάδι

Υλικά

1 φλυτζ. φακές χονδρές (ή και όποιο άλλο όσπριο προτιμάτε)
1 ντομάτα
1 καρότο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πιπεριά κέρατο
1 κρεμμύδι ξερό
κάπαρη (προαιρετική)
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
ξύδι

Εκτέλεση

Βράστε ελαφριά τις φακές, να μη λιώσουν (ή και όποιο άλλο όσπριο προτιμάτε, εγώ προσθέτω και μερικά ρεβίθια), σουρώστε τα κι αφήστε τα να κρυώσουν.
Ψιλοκόψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα με τα όσπρια.
Ρίξτε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύδι.
Ανακατέψτε και σερβίρετε σαν σαλάτα ή σαν ελαφρύ γεύμα.

Προφανώς εάν θέλετε προσθέτετε ελαιόλαδο, που ειδικά αν προστεθεί στο τέλος του μαγειρέματος κρατά όλα τα αρώματα και τη θρεπτική του αξία!

Διαβάστε επίσης:

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Κριθαρότο με γαρίδες, νηστίσιμο αλλά και πεντανόστιμο

Τι να μαγειρέψω σήμερα: Τάρτα με κολοκύθια, ντοματίνια και μυρωδικά

Ροή Ειδήσεων