Αρχική InfoMommy Υγεία Μειώνεται κατά 74% η θνησιμότητα των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών με αυξημένη καθημερινή σωματική δραστηριότητα

Μειώνεται κατά 74% η θνησιμότητα των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών με αυξημένη καθημερινή σωματική δραστηριότητα

Η σωματική δραστηριότητα στους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς είναι «θέμα ζωής και θανάτου» καθώς τα επίπεδα καθημερινής σωματικής δραστηριότητας προβλέπουν το προσδόκιμο ζωής των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών μέσα σε μία δεκαετία. Τα παραπάνω δηλώνει ο λέκτορας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Γιώργος Σακκάς, με αφορμή σχετική μελέτη του. Η μελέτη αποτελεί μια συνεργασία της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα των κ. Γιώργου Σακκά της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Ιωάννη Στεφανίδη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των συνεργατών τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.