Αρχική Infokids Υγεία Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των παιδιών που παίζουν έξω από το σπίτι

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των παιδιών που παίζουν έξω από το σπίτι

Playing-outsideΠολλοί γονείς πιστεύουν ότι το ειδυλλιακό παιχνίδι στην παιδική ηλικία είναι εκείνο που γίνεται σε εξωτερικούς χώρους παρέα με φίλους, όπως γινόταν με τους ίδιους όταν ήταν νέοι.

Η κατάσταση όμως είναι διαφορετική όταν πρόκειται για τα δικά τους παιδιά, που αναγκάζονται να τα κρατούν κλεισμένα στο σπίτι, προφυλάσσοντάς τα από εξωτερικούς κινδύνους. Ως αποτέλεσμα, ο χρόνος που δαπανούν σήμερα τα παιδιά για υπαίθριες δραστηριότητες έχει «χαθεί» μέσα στο χάσμα των γενεών.

Οι πολυάσχολοι σύγχρονοι γονείς υποστηρίζουν ότι δεν έχουν χρόνο για να επιβλέπουν τα παιδιά τους έξω από το σπίτι και είναι πάρα πολύ φοβισμένοι ώστε να τα αφήσουν να παίξουν μόνα με τις παρέες τους. Μάλιστα, τα 2/3 αναφέρουν ότι τα παιδιά τους περνούν σημαντικά λιγότερο χρόνο έξω απ’ ότι έκαναν οι ίδιοι στην παιδική τους ηλικία.

computer-kids-1024x680

Ενώ, λοιπόν, παλαιότερα τα παιδιά διασκέδαζαν παίζοντας μπάλα, κρυφτό και άλλα υπαίθρια παιχνίδια, στις μέρες μας προτιμούν να περνούν την ώρα τους μπροστά από μια οθόνη, παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή, σερφάροντας στο διαδίκτυο ή βλέποντας τηλεόραση.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου το 36% των παιδιών σήμερα διασκεδάζουν μέσα στο σπίτι παρέα με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια τους, σε σύγκριση με μόλις το 8% στη δεκαετία του ’80.

Η έλλειψη δραστηριότητας και έκθεσης σε εξωτερικούς χώρους βάζει σε κίνδυνο την υγεία και την ευημερία των παιδιών. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, ακόμη και μία ώρα παιχνιδιού στη φύση κάθε μέρα μπορεί να επηρεάσει θετικά τη σωματική ανάπτυξη του παιδιού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.