Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Μείωση στα τροφεία των παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης

Μείωση στα τροφεία των παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης

graysons-kindergarten-classΜε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρεί στην διαδικασία μείωσης κατά 20% των τροφείων που καταβάλλουν οι γονείς των φιλοξενούμενων παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Η απόφαση αφορά το σύνολο των παιδικών σταθμών, το Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης ο «Άγιος Στυλιανός» και τον Οργανισμό Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.) και  εελήφθη τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, στη διάρκεια της 7ης τακτικής συνεδρίασής του δημοτικού συμβουλίου. Οι νέες τιμές που αποφασίστηκαν στο πλαίσιο της εναρμόνισης των τροφείων σε όλες τις αντίστοιχες δομές που λειτουργούν στον Δήμο Θεσσαλονίκης -ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή- θα ισχύσουν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (1η Σεπτεμβρίου 2014).

Ειδικότερα, μετά από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο τα τροφεία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που καταβάλλονται μηνιαίως από τους γονείς με βάση το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, μετά την μείωση (20%) διαμορφώνονται κατά περίπτωση:

Για εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ: Για το πρώτο παιδί 64 ευρώ, για το δεύτερο παιδί 48 ευρώ, για το τρίτο παιδί 32 ευρώ.

Για εισόδημα από 15.001 ευρώ έως 27.000 ευρώ: Για το πρώτο παιδί 80 ευρώ, για το δεύτερο παιδί 64 ευρώ, για το τρίτο παιδί 48 ευρώ.

Για εισόδημα από 27.001 ευρώ και άνω: Για το πρώτο παιδί 96 ευρώ, για το δεύτερο παιδί 80 ευρώ, για το τρίτο παιδί 64 ευρώ.

Στην ανακοίνωση του δήμου επισημαίνεται ότι η ειδική εισφορά που ισχύει για τα παιδιά των πολυτέκνων, μονογονεϊκών οικογενειών, των στρατευμένων, των απόρων φοιτητών (αμφοτέρων γονέων), των δημοτικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. του Δήμου, ορίζεται στο μισό του αρχικού ποσού που αναφέρεται στις ανωτέρω κατηγορίες. Στην ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε και ρύθμιση του τρόπου καταβολής των τροφείων, καθώς και τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.

Η καταβολή των τροφείων θα γίνεται είτε εφάπαξ με επιπλέον έκπτωση 10%, είτε σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις (η καταβολή των οποίων θα αρχίζει τον μήνα Οκτώβριο). Η λειτουργία των Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών επί πέντε ημέρες από Δευτέρα ως Παρασκευή θα αρχίζει την από την 1η Σεπτεμβρίου (από 26η Αυγούστου που ίσχυε) και λήγει την 31η Ιουλίου (από την 25η Ιουλίου που ίσχυε).

Η υποβολή αιτήσεων στους παιδικούς σταθμούς αρχίζει την 1η Ιουνίου (από 20η Μαΐου που ίσχυε) και λήγει την 30η Ιουνίου (από την 15η Ιουνίου που ίσχυε). Η τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας των Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών αλλά και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ισχύουν από τις εγκρίσεώς τους από του Δημοτικό Συμβούλιο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.