Αρχική InfoTeens Υγεία Μείωση στις εφηβικές εγκυμοσύνες χάρη στα τηλεοπτικά προγράμματα τoυ MTV

Μείωση στις εφηβικές εγκυμοσύνες χάρη στα τηλεοπτικά προγράμματα τoυ MTV

pregnant-teen_2131076aΤο νεανικό τηλεοπτικό κανάλι MTV δεν αποτελούσε πάντα την καλύτερη επιρροή για τα έφηβα παιδιά. Όπως και άλλα μέσα ενημέρωσης έχει δεχθεί κατά καιρούς επικρίσεις για την προώθηση αρνητικών εικόνων μέσω των προγραμμάτων του.

Κι όμως, μερικά από τα πιο αμφιλεγόμενα προγράμματα του τηλεοπτικού σταθμού φαίνεται ότι βοηθούν στην αντιμετώπιση ενός τεράστιου κοινωνικού ζητήματος: τις εφηβικές εγκυμοσύνες.

Τα reality shows «16 and Pregnant» και «Teen Mom» θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνα για τη μείωση των ποσοστών στις εγκυμοσύνες των έφηβων κοριτσιών από το 2009 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη του Εθνικού Γραφείου Οικονομικών Ερευνών.

MTV-16-and-Pregnant_040Σκηνές εξαντλημένων εφήβων που πρέπει να ανταπεξέλθουν στις εργασίες του σπιτιού και στα καθήκοντα που συνεπάγεται η μητρότητα επηρεάζουν σε τέτοιο βαθμό τα νεαρά κορίτσια, ώστε 18 μήνες ύστερα από την προβολή του «16 and Pregnant» οι εφηβικές γεννήσεις μειώθηκαν κατά 6%.

Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει το 1/3 της συνολικής μείωσης των εφηβικών γεννήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ περισσότερες από 20.000 εγκυμοσύνες είναι πολύ πιθανό να διακόπηκαν το 2010 από έφηβες μητέρες.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η παρακολούθηση του συγκεκριμένου προγράμματος οδήγησε σε περισσότερες on-line αναζητήσεις και tweets σχετικά με τις γεννήσεις και την άμβλωση στην εφηβική ηλικία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.