Αρχική Νέα Μειώθηκε σημαντικά η παιδική θνησιμότητα παγκοσμίως

Μειώθηκε σημαντικά η παιδική θνησιμότητα παγκοσμίως

800px-crying_newbornΠρωτοφανής πρόοδος έχει σημειωθεί την τελευταία δεκαετία στην παγκόσμια κοινότητα ως προς την παιδική θνησιμότητα.

Σε έκθεση που δημοσίευσε η φιλανθρωπική μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children, με τίτλο “Lives on the Line”, εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο 75 χώρες αντιμετωπίζουν τον στόχο για τη μείωση του ποσοστού παιδικής θνησιμότητας, όπως αυτός ορίστηκε από τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας της UNICEF το 2000. Σε αυτούς περιλαμβάνεται η μείωση των ποσοστών της παιδικής θνησιμότητας κατά δύο τρίτα μέχρι το 2015.

Η έκθεση αναφέρει ότι ο ετήσιος αριθμός των παιδιών κάτω των 5 ετών που πέθαναν από αιτίες οι οποίες μπορούν να προληφθούν, όπως η έλλειψη φαρμάκων ή ο υποσιτισμός, έχει σχεδόν μειωθεί κατά το ήμισυ. Επομένως, από 12 εκατομμύρια που ήταν το 1990 έφτασε τα 6,6 εκατομμύρια το 2012, χωρίς όμως να υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.