Αρχική Γωνιά του μαθητή Μελέτη το καλοκαίρι σημαίνει καλύτερη απόδοση το χειμώνα

Μελέτη το καλοκαίρι σημαίνει καλύτερη απόδοση το χειμώνα

Parenting_All_-Books-for-Kids-Help-Your-Child-Pick-the-Perfect-Summer-Read-715x330Οι περισσότερες έρευνες αναφέρουν ότι οι μαθητές υστερούν στην ποιότητα ανάγνωσης ενός αντικειμένου. Πιο αναλυτικά, πλήθος μαθητών τόσο του Δημοτικού όσο και του Γυμνασίου αφιερώνουν αρκετό χρόνο στο διάβασμα χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς οι καθημερινές απαιτήσεις των σχολικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων είναι πολλές. Το 60% της ύλης είναι αυτό που αφομοιώνεται από το καθημερινό διάβασμα.

Μέσα από μελέτες σε αγόρια και κορίτσια από 7-15 χρονών, παρατηρήθηκε ότι το να διαβάζει κανείς αβίαστα και ακούραστα για παράδειγμα σε μια περίοδο διακοπών ,όπως η καλοκαιρινή αυξάνει το ποσοστό αφομοίωσης έως και 15%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η συγκράτηση πληροφοριών να είναι μεγαλύτερη και να λειτουργεί θετικά κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς είναι και πιο πρόσφατη η ενασχόληση με ένα γνωστικό αντικείμενο επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί του κέντρου Μελέτης Δημοτικού και Γυμνασίου.

Η μάθηση μπορεί να γίνει μέσα από εξωσχολικά και κυρίως λογοτεχνικά βιβλία που αρμόζουν στην ηλικία του παιδιού. Καλό είναι η επιλογή τους να γίνει μαζί με το παιδί ώστε να διατυπώσει κι εκείνο την άποψή του.  Επίσης, αν ο προορισμός των καλοκαιρινών διακοπών είναι κοντά σε ιστορικούς χώρους, τότε οι γονείς μπορούν να οργανώσουν μια επίσκεψη, ώστε τα παιδιά να συνδεθούν με χώρους για τους οποίους έχουν διαβάσει από σχολικά και άλλα βιβλία.  Αν πάλι οι καλοκαιρινές διακοπές  είναι στο εξωτερικό, η έκθεση των παιδιών  σε μια ξένη γλώσσα (την οποία γνωρίζουν έστω και ελάχιστα) βοηθά τα  παιδιά  να την μάθουν καλύτερα  μέσω της εξάσκησης.   Πάνω απ' όλα όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε  ότι τα παιδιά ακονίζουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους μέσα από το παιχνίδι  που είναι πολύ πιο χρήσιμο από τις στείρες γνώσεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.