Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα «Μένγκελε»: Το υπαρξιακό θρίλερ που δεν πρέπει να χάσετε στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (9/5)

«Μένγκελε»: Το υπαρξιακό θρίλερ που δεν πρέπει να χάσετε στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (9/5)

MEGELEΕκδήλωση με τίτλο: «Μένγκελε: αναζητώντας την μνήμη του εργαστηρίου πειραμάτων του Άουσβιτς», πραγματοποιούν η  Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης και οι Εκδόσεις Ευρασία , την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 και ώρα 20.00 μμ - 22.00 μμ., στο χώρο της βιβλιοθήκης, στο πλαίσιο της 11ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης,

Ομιλητές:
Θανάσης Φωτιάδης, φιλόλογος,
Λέων Ναρ, φιλόλογος, συγγραφέας,
Θανάσης Τριαρίδης, συγγραφέας

Θα ακολουθήσει η κινηματογραφημένη προβολή της θεατρικής παράστασης του υπαρξιακού θρίλερ ΜΕΝΓΚΕΛΕ του Θανάση Τριαρίδη σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου με τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο και τηνΜυρτώ Αλικάκη (διάρκεια: 93 λεπτά).

Ποια είναι η ιστορία; Μέσα στο βαγόνι ενός τρένου συναντιούνται ένας άντρας (Λάζαρος Γεωργακόπουλος) και μία γυναίκα (Μυρτώ Αλικάκη). Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο τρένο, που μια διακοπή ρεύματος το ακινητοποιεί. Η γυναίκα είναι κλειστοφοβική, φοβάται τον εγκλωβισμό και το σκοτάδι. Ο άντρας προσπαθεί να την ηρεμήσει και την καλεί να παίξουν ένα παιχνίδι «Αν είμαι ο..., είσαι...». Έτσι ο άντρας ενσαρκώνει (τυχαία;) τον Γιόζεφ Μένγκελε και η γυναίκα ένα από τα δίδυμα με τα οποία έκανε τα φρικτά του πειράματα ο «γιατρός» των ναζί, την Εσθήρ. Ένα έργο που έχει αφορμή ένα από τα πιο μαύρα πρόσωπα της Ιστορίας και πηγαίνει σε σκοτεινούς δρόμους της ψυχής.

Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης- Γραφείο Εκδηλώσεων
Εθνικής Αμύνης 27, 546 21 Θεσσαλονίκη
2310.374.808,
http://www.thessaloniki.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.