Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Μερικές κούπες καφέ την ημέρα ενυδατώνουν εξίσου με το νερό

Μερικές κούπες καφέ την ημέρα ενυδατώνουν εξίσου με το νερό

Coffee-TimeΗ άποψη ότι η κατανάλωση καφέ μας αφυδατώνει είναι ένας μύθος, όπως πρόσφατα αποκάλυψαν οι επιστήμονες.

Αν και είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, μερικές κούπες καφέ την ημέρα έχουν την ιδιότητα να μας ενυδατώσουν στον ίδιο βαθμό με το νερό.

Η πεποίθηση ότι ο καφές αφυδατώνει προέρχεται από έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με δείγματα καφεΐνης πριν από 80 χρόνια. Ωστόσο, η καφεΐνη αλληλεπιδρά με άλλα στοιχεία που περιέχονται στον καφέ με αποτέλεσμα η μελέτη του 1928 να μην επιβεβαιώνεται στην καθημερινή ζωή.

woman-drinking-water-outsideΗ αθλητική επιστήμονας Sophie Killer αναφέρει: “Εκτιμάται ότι 1,6 δισεκατομμύρια φλυτζάνια καφέ καταναλώνονται κάθε μέσα παγκοσμίως. Για το λόγο αυτό είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε αν ο καφές συμβάλλει στην καθημερινή μας ενυδάτωση ή αν προκαλεί χαμηλού επιπέδου χρόνια αφυδάτωση”.

Προκειμένου να το διαπιστώσουν οι ερευνητές ζήτησαν από 50 υγιείς άνδρες να καταναλώσουν τέσσερις κούπες καφέ ή νερό σε ένα 24ωρο για χρονικό διάστημα τριών ημερών και έπειτα να αντιστρέψουν τη διαδικασία. Οι άνδρες έτρωγαν το ίδιο φαγητό κατά τη διάρκεια και των δύο σταδίων της μελέτης, ενώ τους είχε ζητηθεί να απέχουν από την έντονη άσκηση και το αλκοόλ. Οι εξετάσεις αίματος και ούρων στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν ότι όλοι οι άνδρες ήταν εξίσου καλά ενυδατωμένοι όταν έπιναν νερό και καφέ.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων συνιστά ότι οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν περίπου 2,8 ποτήρια υγρών ανά ημέρα και οι άνδρες περίπου 3,5 ποτήρια στο ίδιο χρονικό διάστημα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.