Αρχική Περιβάλλον Μέσα στο 2015 ξεκινά η πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου

Μέσα στο 2015 ξεκινά η πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου

anaplasi-panepistimiouΑισιόδοξος ότι η δημοπράτηση για την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου, από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια, πρόκειται να γίνει εντός του 2015 φάνηκε σε δηλώσεις του στη ΝΕΡΙΤ, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Μάλιστα, έκανε λόγο για ένα απολύτως περιβαλλοντικό έργο, αφού όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στο μεγάλο της μήκος η γραμμή του τραμ θα τροφοδοτείται από συσσωρευτές, ενώ όλες οι φυτεύσεις που θα γίνουν, θα αρδεύονται από τα νερά της βροχής μέσω κατάλληλων ταμιευτήρων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πεζοδρομούνται δρόμοι, όπως είναι η Αμερικής και η Εμμανουήλ Μπενάκη καθώς επίσης και άλλοι δύο, οι οποίοι θα επιτρέπουν τη διαμπερή κίνηση των λεωφορείων. Το ίδιο θα ισχύει και για τα ταξί, ενώ στη μέση του πεζόδρομου θα υπάρχει ειδική διαμόρφωση για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τροφοδοσίας.

«Είναι ένα έργο που θα εκτελέσει η Αττικό Μετρό Α.Ε. και έρχεται ως συμπλήρωμα της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου και της κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό και συμπληρώνει κάτι αντίστοιχο με την τριλογία των έργων, που έχουμε μπροστά μας από τα παλαιά διατηρητέα κτίρια της Αθήνας», κατέληξε αναφερόμενος στη συγκεκριμένη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter