Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη "Μετά από δύο χρόνια άκαρπης προσπάθειας, προχωρήσαμε στην διαδικασία της εξωσωματικής και τώρα είμαι έγκυος σε τρίδυμα..."

"Μετά από δύο χρόνια άκαρπης προσπάθειας, προχωρήσαμε στην διαδικασία της εξωσωματικής και τώρα είμαι έγκυος σε τρίδυμα..."

2936886804_9441aeb020_z"Μετά από δύο χρόνια άκαρπης προσπάθειας με ιατρική παρακολούθηση, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην διαδικασία της εξωσωματικής η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και τώρα είμαι έγκυος επτά εβδομάδων σε τρίδυμα. Είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κίνδυνος για τα τρία έμβρυα να μην εξελιχθούν φυσιολογικά και τι πιθανότητες έχουν να επιζήσουν και τα τρία κατά την γέννηση τους;

Απαντά ο Αλέκος Τζεφεράκος, Μαιευτήρ Γυναικολόγος

Κατ αρχήν συγχαρητήρια και σε σας και στους γιατρούς σας και φυσικά με το καλό να γεννήσετε τα μωρά. Όσοι ασχολούμαστε με την εξωσωματική γονιμοποίηση αντιμετωπίζουμε συχνά το δίλημμα τι να συστήσουμε σε ένα ζευγάρι που μετά από την προσπάθεια που κάνουμε, έχουμε πετύχει τρίδυμη εγκυμοσύνη. Οι μελέτες που υπάρχουν δείχνουν ότι η επιλογή της μείωσης σε δύο έμβρυα (έναντι της διατηρήσεως τριδύμου κυήσεως και περιδέσεως του τραχήλου έχουν τις ίδιες πιθανότητες αποβολής ή προώρου τοκετού. Για τον λόγο αυτό η απόφαση είναι αποκλειστικά δική σας μετά από αναλυτική συζήτηση με τον γυναικολόγο.

Αλέκος Τζεφεράκος
Μαιευτήρ Γυναικολόγος

http://www.gynecology.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.