Μετά τη φωτιά, στον «αέρα» οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων

1457361_origΣτον αέρα βρίσκονται οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, το οποίο πριν λίγο καιρό, παραδόθηκε στις φλόγες. Η τρέχουσα σχολική χρονιά, θα ρίξει αυλαία, βρίσκοντας τους μαθητές στο καινούριο σχολείο της Ανατολής, όμως είναι παντελώς άγνωστο που τους βρει ο Σεπτέμβρης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του epiruspost.gr σύντομα ξεκινούν οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά, ειδικά για τα παιδιά που θα πάνε στην πρώτη Δημοτικού, κι ακόμη δεν υπάρχει καμία απόφαση τι θα συμβεί με εκείνους τους μαθητές που υπό κανονικές συνθήκες θα πρέπει να εγγραφούν στο 4ο Δημοτικό. Η προσπάθεια που κάνει ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Βασίλης Τσαμπαλάς, με σκοπό την έγκαιρη εξεύρεση λύσης, είναι υπεράνθρωπη, αλλά μάλλον σ’ αυτή είναι ολομόναχος.

Η αποκατάσταση των ζημιών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, αποδεικνύεται τελικά, εξαιρετικά δύσκολη. Το σχολείο ανήκει στο Ίδρυμα Μελλά. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει παραχωρητήριο στο Δήμο, ενώ δεν φαίνεται κι εγγραφή στο Κτηματολόγιο. Κι αν όλα αυτά θα μπορούσαν να ξεπεραστούν, πάλι ο χρόνος που απομένει δεν επαρκεί ώστε όλα να είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο, καθώς δεν έχει ξεκινήσει καμία απολύτως διαδικασία. Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για την λήψη οριστικών αποφάσεων. Με δεδομένο ότι η χρήση του σχολείου στην Ανατολή δεν μπορεί να συνεχιστεί και τη νέα σχολική χρονιά, ο Δήμος βρίσκεται αντιμέτωπος με το δύσκολο θέμα εξεύρεσης λύσης για τους μαθητές του 4ου Δημοτικού.