Αρχική InfoMommy Νέα "Μετακινήσεις" υιοθετημένων παιδιών μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο

"Μετακινήσεις" υιοθετημένων παιδιών μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο

adoption-pic

Επίδοξοι γονείς προσφέρουν ή ζητούν παιδιά από τρίτες χώρες, χωρίς κανέναν έλεγχο των αρμόδιων Αρχών...

«Έχω ένα 16χρονο κορίτσι που ήρθε από την Αϊτή... Πρέπει να βρούμε κάποιον διαθέσιμο να την πάρει... Κανένας μας δεν την θέλει πίσω.»

* «Γεννημένο τον Οκτώβριο του 2000 – αυτό το όμορφο αγόρι, ο Rick, ήρθε από την Ινδία το προηγούμενο έτος και είναι υπάκουο και πρόθυμο να σας ευχαριστήσει.»

* «Υιοθετήσαμε ένα οκτάχρονο κορίτσι από την Κίνα... Δυστυχώς δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα μετά από πέντε μέρες στο σπίτι.»

* «Ντρέπομαι πολύ που το λέω, αλλά πραγματικά το σιχαινόμαστε αυτό το παιδί!»

Πρόκειται για ορισμένες μόνο από τις αγγελίες «απελπισμένων γονέων» από τις ΗΠΑ, οι οποίοι αφού αποφάσισαν να υιοθετήσουν παιδιά από τρίτες χώρες, στην συνέχεια θέλησαν να τα απομακρύνουν, ψάχνοντας αναδόχους μέσω διαδικτύου.

Μετά από έρευνα, το Reuters αποκαλύπτει σήμερα την λειτουργία 8 τουλάχιστον ιστοσελίδων groups , όπου γονείς και τρίτα πρόσωπα από τις ΗΠΑ, αναρτούν διαφημίσεις για τη διάθεση αζήτητων παιδιών, με ελάχιστο ή ανύπαρκτο κρατικό έλεγχο, και πολύ συχνά εντελώς παράνομα.

Μετά από ανάλυση αναρτήσεων μιας πενταετίας σε ένα μόνο από τα γκρουπ , το Reuters κάνει λόγο για διάθεση, κατά μέσο όρο, ενός παιδιού την εβδομάδα μόνο μέσω της συγκεκριμένης σελίδας, με τις ηλικίες των παιδιών να κυμαίνονται από τα 6 έως τα 14 έτη (το νεότερο ήταν μόλις 10 μηνών). Συνήθεις χώρες προέλευσης είναι η Ρωσία, η Κίνα, η Αιθιοπία και η Ουκρανία.
Μπορεί οι νόμιμες υιοθεσίες στις ΗΠΑ να γίνονται μέσω δικαστηρίων και έπειτα από αυστηρό έλεγχο των μελλοντικών γονέων, η διαδικασία παραχώρησης της κηδεμονίας ενός παιδιού σε τρίτο πρόσωπο, όμως, είναι εκπληκτικά εύκολη, καθώς απαιτεί ένα απλό πληρεξούσιο έγγραφο του προηγούμενου κηδεμόνα, ενώ συχνά πραγματοποιείται κρυφά, χωρίς να ενημερώνονται οι αρμόδιες Αρχές.

Πηγή: hamomilaki


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.