Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Μέτρο, ποικιλία και ισορροπημένη διατροφή το "αντίδοτο" στην πιθανή καρκινογένεση από τα κόκκινα κρέατα

Μέτρο, ποικιλία και ισορροπημένη διατροφή το "αντίδοτο" στην πιθανή καρκινογένεση από τα κόκκινα κρέατα

Με μέτρο και σε μικρές δόσεις συνιστούν οι ειδικοί να καταναλώνουν οι άνθρωποι κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί) και αλλαντικά, μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που προειδοποιεί ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι «πιθανώς καρκινογόνα». Η κατανάλωση αλλαντικών θεωρείται καρκινογόνος και αυτή του κρέατος (εκτός των πουλερικών) «πιθανώς» καρκινογόνα, σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η CIRC, η υπηρεσία του ΠΟΥ η οποία ασχολείται με την έρευνα για τον καρκίνο.Οι εκτιμήσεις του ΠΟΥ δεν αλλάζουν ριζικά τις συστάσεις διαφόρων οργανισμών, όπως του Παγκόσμιου Ταμείου για την Έρευνα Κατά του Καρκίνου (WCRF) ή του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου (INCa) της Γαλλίας. Το WCRF, που εδρεύει στο Λονδίνο συνιστά στους καταναλωτές να τρώνε λιγότερα από 500 γραμμάρια κόκκινου κρέατος την εβδομάδα και «ελάχιστα ή και καθόλου» επεξεργασμένα κρέατα όπως λουκάνικα, σαλάμια και πατέ.

Διαβάστε περισσότερα στο Infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.