Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα διοριστούν 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα διοριστούν 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

shutterstock_467716_633_451Αγώνα δρόμου κάνει το υπουργείο Παιδείας για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν σε πολλά σχολεία της χώρας. Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να διοριστούν πάνω από 10.000 αναπληρωτές δίνοντας προτεραιότητα στα σχολεία που δεν έχουν ανοίξει ακόμη.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ), την πρώτη εβδομάδα του νέου σχολικού έτους ξεκίνησε με περίπου 14.000 κενά, ενώ δεν γίνονται μαθήματα σε 271 νηπιαγωγεία και δημοτικά σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τα περισσότερα κενά σχολεία εντοπίζονται στις Κυκλάδες, την Εύβοια, τη Λακωνία, τη Λέσβο, τη Λήμνο και την Αιτωλοακαρνανία.

Για την κάλυψη των κενών η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της 19.000 πιστώσεις για αναπληρωτές από ΕΣΠΑ και προϋπολογισμό. Οι οποίοι όχι μόνο δεν επαρκούν, αλλά δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει να προσλαμβάνονται αφού η προθεσμία για τις αιτήσεις τους τελείωσε μόλις την περασμένη Παρασκευή, ενώ οι σχετικοί πίνακες αναρτήθηκαν μόλις την Τρίτη. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι πρώτοι αναπληρωτές θα αρχίσουν να φτάνουν στα σχολεία μετά τις εκλογές και μέχρι τότε όσα σχολεία λειτουργούν με κενά θα λειτουργήσουν περισσότερο σαν παιδοφυλακτήρια.

Μιλώντας στο Έθνος η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας, Ευφροσύνη Κιάου, τόνισε ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν διοριστεί περισσότεροι από 10.000 αναπληρωτές, δίνοντας προτεραιότητες στα σχολεία που δεν έχουν ανοίξει ακόμα.

«Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει το πρώτο κύμα των προσλήψεων. Τη Δευτέρα αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και σήμερα (σ.σ χθες) της δευτεροβάθμιας. Μέχρι την Παρασκευή θα έχει λήξει η προθεσμία των ενστάσεων, θα ακολουθήσει η επεξεργασία των στοιχείων και τη Δευτέρα με Τρίτη θα έχουμε τους οριστικούς πίνακες ώστε να γίνουν οι τοποθετήσεις» επεσήμανε η κ.Κιάου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.