Μέχρι τις 15 Μαΐου θα συνεχίσει να καταβάλλεται το επίδομα γάμου

newego_LARGE_t_1101_54051803Την απόφαση για την συνέχεια της καταβολής, έστω για ενάμιση μήνα ακόμη, πήρε αργά το απόγευμα το υπουργείο Εργασίας μετά από συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου. Έγινε αποδεκτό το αίτημα της ΓΣΕΕ που ζήτησε να μην τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου η κατάργηση του επιδόματος γάμου ύψους 10% επί των κατώτατων μισθών, αλλά από τον επόμενο μήνα.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι το επίδομα γάμου και οι υπόλοιποι κανονιστικοί όροι της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, εξακολουθούν να ισχύουν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαΐου. Επικαλούμενη σχετική γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας της Συνομοσπονδίας, η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι η ΣΣΕ έληξε αναγκαστικά στις 14 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία μειώθηκε ο κατώτατος μισθός και διανύει ήδη το στάδιο της τρίμηνης παράτασης της, οπότε, κατά συνέπεια η μετενέργεια δεν έληξε στις 31 Μαρτίου.

Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο ΣΕΒ, στην οποία αναφέρεται ότι:

“Σύμφωνα με την νομοθεσία, μετά τη λήξη της ισχύουσας Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 2010-2012 στις 14/2/2013, οι κανονιστικοί όροι αυτής, μεταξύ των οποίων και το επίδομα γάμου, παρατάθηκαν για ένα τρίμηνο και ισχύουν μέχρι την 15η Μαΐου του τρέχοντος έτους. Ως εκ τούτου, η συζήτηση που ανέκυψε για κατάργηση του επιδόματος γάμου δεν ευσταθεί”.