Αρχική InfoDad Μέχρι τις 15 Μαΐου θα συνεχίσει να καταβάλλεται το επίδομα γάμου

Μέχρι τις 15 Μαΐου θα συνεχίσει να καταβάλλεται το επίδομα γάμου

newego_LARGE_t_1101_54051803Την απόφαση για την συνέχεια της καταβολής, έστω για ενάμιση μήνα ακόμη, πήρε αργά το απόγευμα το υπουργείο Εργασίας μετά από συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου. Έγινε αποδεκτό το αίτημα της ΓΣΕΕ που ζήτησε να μην τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου η κατάργηση του επιδόματος γάμου ύψους 10% επί των κατώτατων μισθών, αλλά από τον επόμενο μήνα.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι το επίδομα γάμου και οι υπόλοιποι κανονιστικοί όροι της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, εξακολουθούν να ισχύουν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαΐου. Επικαλούμενη σχετική γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας της Συνομοσπονδίας, η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι η ΣΣΕ έληξε αναγκαστικά στις 14 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία μειώθηκε ο κατώτατος μισθός και διανύει ήδη το στάδιο της τρίμηνης παράτασης της, οπότε, κατά συνέπεια η μετενέργεια δεν έληξε στις 31 Μαρτίου.

Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο ΣΕΒ, στην οποία αναφέρεται ότι:

“Σύμφωνα με την νομοθεσία, μετά τη λήξη της ισχύουσας Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 2010-2012 στις 14/2/2013, οι κανονιστικοί όροι αυτής, μεταξύ των οποίων και το επίδομα γάμου, παρατάθηκαν για ένα τρίμηνο και ισχύουν μέχρι την 15η Μαΐου του τρέχοντος έτους. Ως εκ τούτου, η συζήτηση που ανέκυψε για κατάργηση του επιδόματος γάμου δεν ευσταθεί”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.