Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Μη χάσετε την τελευταία παράσταση: Ο Μαγικός Κήπος-Μεταμορφώσεις στο ΦιΞ in Art (1/2)

Μη χάσετε την τελευταία παράσταση: Ο Μαγικός Κήπος-Μεταμορφώσεις στο ΦιΞ in Art (1/2)

Ο μαγικός κήπος του Messer Ansaldo

Η τελευταία παράσταση του «Μαγικού Κήπου» από την τετραλογία «Μεταμορφώσεις», της Μαρίνας Χατζηκυριάκου, για παιδιά ηλικίας από 6 ετών, 

θα παρουσιαστεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6:30 στο ΦιΞ in Art (26ης Οκτωβρίου 15).

Λίγα λόγια για τις «Μεταμορφώσεις»
Πρόκειται για μία τετραλογία που αποτελείται από μύθους και παραμύθια, λογοτεχνικά αποσπάσματα, και παραδόσεις σχετικά με τη μεταμόρφωση ανθρώπων σε ζώα, ή σε δέντρα και φυτά ή σε μυθικά πλάσματα. Πότε από έρωτα κι από αγάπη, πότε για να λυτρωθούν από τη λύπη, πότε έρχεται ως τιμωρία, ή από ζήλια. Κάποιοι ήρωες επιλέγουν οι ίδιοι τη μεταμόρφωση τους, ενώ σε κάποιους άλλους χαρίζεται, ως δώρο από τους θεούς. Υπάρχουν και οι μεταμορφώσεις που προκαλούνται, από έναν ανταγωνιστή ... όμως, πάντα υπάρχει το αντίδοτο!
Ο Μαγικός Κήπος
Μία σύνθεση μύθων παραμυθιών και ποιημάτων για παιδιά από 6 έως 106.

Τον καιρό εκείνο, οι άνθρωποι πίστευαν πως στα δέντρα και τα φυτά ζούσαν μικρές οντότητες οι Αμαδρυάδες. Ίσως γι' αυτό, όλοι σέβονταν και τιμούσαν τη φύση. Ίσως για αυτό, πολλοί άνθρωποι τον μακρινό κείνο καιρό, διάλεξαν να μεταμορφωθούν σε δέντρα ή λουλούδια.
Άφησαν πίσω τους, τις ιστορίες να πλανιούνται μες το χρόνο και να φτάνουν σε μας, με το θρόισμα των φύλλων.

«Ο μαγικός Κήπος», είναι ένας κήπος, που όλα αλλάζουν όψη σε μια στιγμή.
Μύθοι και παραμύθια, λόγια των λουλουδιών σκαλισμένα σε ποιήματα φτάνουν σε μας από μέρη, μακρινά και κοντινά, από χρόνους που η καρδιά είχε μιλιά.

Μία διαδραστική παράσταση, που ανασυνθέτει μύθους μεταμόρφωσης από τον Οβίδιο και την αρχαία Ελλάδα μέχρι την μακρινή Κίνα, και αφηγείται με τη γλώσσα των ποιητών και των παραμυθιών.
Την ίδια στιγμή, μεταμορφωνόμαστε, όλοι όσοι συμμετέχουμε, παιδιά και «μεγάλοι» και... με διάφορους τρόπους, ... ψιθυρίζουμε την ιστορία της δικής μας μεταμόρφωσης.

Αφήγηση Μαρίνα Χατζηκυριάκου και οι συμμετέχοντες.

Τιμές Εισιτηρίων: 4€ παιδιά, 3€ ενήλικες
Προαγορά Εισιτηρίων για την Τετραλογία: 10€ παιδιά και 5€ ενήλικες
Ειδικές τιμές σε πολύτεκνους, ανέργους και ομάδες παιδιών.

ΦιΞ in Art , 26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη.
Πληροφορίες και Κρατήσεις θέσεων στο τηλ: 2310. 500.034 ώρες: 17:00 – 22:00


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.