Μια δασκάλα – πρότυπο! Δώρισε το νεφρό της για να σώσει τη μαθήτρια της

1000Σε μια σπουδαία πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προχώρησε η γυμνάστρια ενός σχολείου στο Detroit των ΗΠΑ που πήρε την απόφαση να δωρίσει το νεφρό της σε μια μαθήτρια της που έχρηζε άμεσης μεταμόσχευσης.

Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο ότανκατά τη διάρκεια ενός μαθήματος χορού, η Nadirah Muhammad άκουσε μία συνομιλία που είχε η A’Ja Booth με μία φίλη της στην οποία της εξηγούσε  την αιμοκάθαρση που κάνει και πόσο είχε ανάγκη ένα νεφρό.  Η Nadirah δεν μπορούσε να γυρίσει την «πλάτη» στην ανάγκη της μαθήτριας της. Η μεταμόσχευση έγινε με επιτυχία και προχθές η μαθήτρια επέστρεψε στο σχολείο. Οι μαθητές όμως επεφύλασσαν μια ξεχωριστή υποδοχή τόσο στη συμμαθήτρια και φίλη τους όσο και στην δασκάλα που τους παρέδωσε το πιο σημαντικό μάθημα ζωής, αυτό της αγάπης και προσφοράς στο συνάνθρωπο.  Η 18χρονη A’Ja Booth  μπήκε στην αίθουσα και αγκάλιασε σφικτά την 39χρονη δασκάλα της!

Επιστρέφοντας στο σχολείο την Τρίτη η ίδια δήλωσε: «Είμαι πραγματικά ευγνώμων και ευλογημένη που πήρα το νεφρό από την κα Muhammad. Δεν ξέρω πώς να την ευχαριστήσω για ότι έχει κάνει για μένα. Τη βλέπω σαν δεύτερη μητέρα μου».