Μια διαφορετική εμπειρία καλοκαιρινών διακοπών στο Παιδικό Μουσείο!

paidiko mousei_0_0 (1)Μπορούν τα παιδιά να περάσουν ένα αξέχαστο δημιουργικό καλοκαιρί στο κέντρο της Αθήνας; Η απάντηση κρύβεται στο Παιδικό Μουσείο που για έκτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το εβδομαδιαίο καλοκαιρινό πρόγραμμα «Κάθε ημέρα και μια άλλη ημέρα» που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 χρονών και θα διεξαχθεί από τις 17 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου, καθημερινές 8.30 π.μ. – 4.30 μ.μ.

Ο τίτλος μαρτυρά ότι κάθε ημέρα του προγράμματος θα είναι αφιερωμένη και σε μια διαφορετική θεματική όπως τα ταξίδια, τα αθλήματα, το φαγητό, η μόδα, οι μάσκες, η μουσική, η παραλία, το κάμπινγκ, τα φρούτα, η χαλάρωση. Τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν το Καλοκαίρι στην Αθήνα, με ένα διαφορετικό τρόπο και συγκεκριμένα, να συνδέσουν τη θεματική της κάθε ημέρας με το Παιδικό Μουσείο και τη γειτονιά του, να γίνουν ερευνητές και να βιώσουν με ένα διαφορετικό τρόπο καταστάσεις που σχετίζονται με το Καλοκαίρι, να πειραματιστούν με διάφορα υλικά ώστε να έρθουν σε επαφή με τις φυσικές επιστήμες, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν δικά τους έργα και να συνδυάσουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επισκέψεις σε άλλα μουσεία και ευρύτερα μουσειακούς χώρους στην περιοχή της Πλάκας.

kids-crafts-seashore-collage-1Η μελέτη και ο σχεδιασμός του προγράμματος έχει γίνει από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και υλοποιείται από τους ερμηνευτές του Ε.Π.Μ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε τέσσερις περιόδους:

1η περίοδος: Δευτέρα 17 Ιουνίου έως Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013
2η περίοδος: Τρίτη 25 Ιουνίου έως Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013
3η περίοδος: Δευτέρα 1 Ιουλίου έως Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013
4η περίοδος: Δευτέρα 8 Ιουλίου έως Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Η θεματική του προγράμματος διαφοροποιείται κάθε ημέρα τις δυο πρώτες περιόδους και επαναλαμβάνεται τις δυο επόμενες ώστε να δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν, εάν το επιθυμούν, σε περισσότερες από μία περιόδους.

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν είτε σε μία ή περισσότερες περιόδους, είτε σε μια ή περισσότερες ημέρες που εκείνα θα επιλέξουν.

– Η οικονομική συμμετοχή για την 1η, 3η & 4η περίοδο είναι 150,00 ευρώ για κάθε παιδί και 130,00 ευρώ για τους συνδρομητές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου & για αδέλφια.
– Η οικονομική συμμετοχή για την 2η περίοδο είναι 120,00 ευρώ για κάθε παιδί και 105,00 ευρώ για τους συνδρομητές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου & για αδέλφια.
– Η οικονομική συμμετοχή για μία ημέρα είναι 30,00 ευρώ για κάθε παιδί
Στην τιμή περιλαμβάνεται δεκατιανό & ελαφρύ γεύμα.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Κυδαθηναίων 14, Πλάκα Αθήνα, 10558
2103312995