Αρχική InfoTeens Νέα Μια Ελληνίδα ανάμεσα στους 10 νικητές του παγκόσμιου διαγωνισμού της Microsoft

Μια Ελληνίδα ανάμεσα στους 10 νικητές του παγκόσμιου διαγωνισμού της Microsoft

upl5565ffac8cb0eΗ Νεφέλη Στεφοπούλου, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, είναι μία από τους 10 νικητές του παγκόσμιου διαγωνισμού της Microsoft "YouthSpark Challenge for Change" που κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος από 100 χώρες.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές και απόφοιτοι που κλήθηκαν να καταθέσουν τις ιδέες τους σχετικά με τους τρόπους που θα μπορούσαν να φέρουν θετική αλλαγή, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και σε παγκόσμια κλίμακα. Οι φετινοί 10 νικητές εκπροσωπούν την Ελλάδα, τη Χιλή, το Εκουαδόρ, την Ινδία, το Νεπάλ, τη Νιγηρία, τις ΗΠΑ και την Ουρουγουάη.

H συμμετοχή της Νεφέλης "Project LINC" αποτελεί ένα παγκόσμιο project, στόχος του οποίου είναι να λύσει το πρόβλημα μόλυνσης και έλλειψης νερού που αντιμετωπίζει ένας αριθμός σχολείων στην Κένυα. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Νεφέλη σε συνεργασία με τους συμμαθητές της από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών «The School Master» και με δύο σχολεία από τις ΗΠΑ έχουν ήδη συμβάλλει στη δωρεά εφτά φίλτρων νερού, τα οποία εγκαταστάθηκαν σε δύο σχολεία, παρέχοντας πόσιμο νερό σε περισσότερα από 500 παιδιά.

"Το ότι είμαι μια από τους μεγάλους νικητές του διαγωνισμού Microsoft YouthSpark Challenge for Change είναι για εμένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Νιώθω ευλογημένη που έχω την ευκαιρία να βοηθάω αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και τώρα μου δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσω ακόμη περισσότερους", αναφέρει η Νεφέλη Στεφοπούλου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.