Μια Ελληνίδα δασκάλα δημιουργεί ένα ηλεκτρονικό σχολείο με πλούσιο βοηθητικό εκπαιδευτικό υλικό

thrania_001

Μια Ελληνίδα δασκάλα η Μπέσιου Χριστίνα, 23 χρονών και πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών, έφτιαξε, το 2013 μια ηλεκτρονική σελίδα, την www.thrania.com, με στόχο να βοηθήσει δασκάλους, μαθητές και νέους γονείς στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με εκπαιδευτικό υλικό που ενέχει τη μορφή σχολικών βοηθημάτων για κάθε τάξη του Δημοτικού σχολείου.

Τα σχολικά βοηθήματα που θα βρούμε αφορούν τα μαθήματα της Γλώσσας, των Μαθηματικών και της Φυσικής, ενώ η προβολή των αρχείων είναι δωρεάν για τους ενδιαφερόμενους.

Πιο συγκεκριμένα:

Τα φύλλα εργασίας είναι διαθέσιμα προς κατέβασμα δωρεάν (και για κάθε χρήση ) πατώντας στην επιλογή download file και τα εκπαιδευτικά βίντεο είναι διαθέσιμα στο κανάλι της σελίδας μου στο youtube προς προβολή.

Τα ηλεκτρονικά σχολικά βοηθήματα χωρίζονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες, στην Γλώσσα, στα Μαθηματικά και τη Φυσική, ανεξαρτήτως τάξης και ηλικίας.

Τα εκπαιδευτικά βίντεο είναι διαθέσιμα προς προβολή (και για κάθε χρήση εφόσον δεν αφαιρεθεί η πηγή, δηλαδή το link της ιστοσελίδας) στο κανάλι της σελίδας στο youtube.

thrania

Σε αυτή την θεματική ενότητα θα βρείτε δραστηριότητες και ιδέες για να αναπτύξετε τις ικανότητες των μαθητών αλλά και να τους βοηθήσετε να μάθουν και να συγκρατήσουν τη νέα γνώση. Έχουν ρόλο ενισχυτικό και βοηθητικό και προτείνονται για εφαρμογή εντός και εκτός της σχολικής τάξης.

Διακοσμήσετε τη σχολική σας τάξη.

Το παρακάτω υλικό μπορείτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και να το εκτυπώσετε για να το χρησιμοποιήσετε στην τάξη σας.

Λίγα λόγια από την Μπέσιου Χριστίνα

Αυτό επιχειρώ λοιπόν με τα θρανία μου! Να δώσω δωρεάν στους μαθητές αλλά και σε γονείς και δασκάλους αυτό το απλό και συνάμα σύγχρονο ηλεκτρονικό προϊόν.

Δημοσιεύω επομένως περιεκτικά ηλεκτρονικά βοηθήματα για το Δημοτικό, εκπαιδευτικά βίντεο με στοχευμένο προσανατολισμό, φύλλα εργασίας, ιδέες διακόσμησης της τάξης και προτεινόμενες δραστηριότητες.

Ελπίζω να βοηθήσω έστω και στο ελάχιστο με τη δουλειά μου γονείς που θέλουν να βοηθήσουν περισσότερο τα παιδιά τους στη καθημερινή μελέτη, μαθητές που δεν κατάλαβαν επαρκώς ένα μάθημα, εκπαιδευτικούς που αναζητούν ιδέες ή ψάχνουν μία πηγή με υλικό για εμπλουτισμό του δικού τους. Αυτός είναι ο λόγος δημιουργίας αυτού του ιστολογίου και εύχομαι να καταφέρω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας.