Αρχική Infokids Υγεία "Μια ευκαιρία στα παιδιά": Ένα παραμύθι για να μάθουν τα παιδιά πώς να προστατευτούν από τον πνιγμό στο νερό

"Μια ευκαιρία στα παιδιά": Ένα παραμύθι για να μάθουν τα παιδιά πώς να προστατευτούν από τον πνιγμό στο νερό

Από τους σημαντικότερους κινδύνους του καλοκαιριού είναι το νερόΜην αφήνετε τα παιδιά μόνα τους στο νερό. Οι πνιγμοί είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτων λόγω ατυχημάτων, στα παιδιά κάτω των 14 ετών.  Περίπου 300 πνιγμοί αντιστοιχούν το χρόνο. Τα ατυχήματα συνέβησαν στη θάλασσα, σε λίμνες, ποτάμια, πισίνες, δεξαμενές, ακόμη και σε μπανιέρες. Κάθε χρόνο περίπου 20 παιδιά (μικρότερα των 14 ετών) και 15 έφηβοι (15-19 ετών) πνίγονται. Για κάθε παιδί που πνίγεται άλλα 7 παιδιά εξετάζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και άλλα 6 περίπου νοσηλεύονται.  Στην Ελλάδα το 70% σχεδόν των πνιγμών και παρ’ ολίγων πνιγμών, σε παιδιά μικρότερα των 15 ετών, διαδραματίζονται στη θάλασσα, ενώ το 25% στις πισίνες.

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί δραστικά αυτό το θλιβερό φαινόμενο, δημιουργήθηκε το παραμύθι "Μια Ευκαιρία στα Παιδιά" στο πλαίσιο του "Εθνικού Προγράμματος Ασφάλειας στο Νερό" της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας και του Προγράμματος "Ακαδημία Αθλητικής Ναυαγοσωστικής" της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας.

Σκιά Τι θα κάνεις για αυτό;

Το παραμύθι, μια διεθνής δράση που δημιουργήθηκε για την πρόληψη του πνιγμού, αφηγείται τις περιπέτειες ενός παιδιού που σώθηκε από βέβαιο πνιγμό. Το 2015, το παραμύθι ήταν μέρος του Εθνικού Προγράμματος Ασφάλειας στο Νερό της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Φέτος, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποτελεί δράση για 500.000 Ελληνόπουλα και εκατομμύρια άλλα στο εξωτερικό.

Το παραμύθι παρέχεται σε έντυπη μορφή με την ευγενική χορηγία του Princess Charlene of Monaco Foundation, και διανέμεται, ηλεκτρονικά, σε παιδιά σε πάνω από 20 χώρες. Στη χώρα μας, η διανομή του στηρίζεται από: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας Υπουργείου Υγείας και πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Συγγραφέας του παραμυθιού και δημιουργός της δράσης είναι ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης. Την εικονογράφηση έκανε ο Νίκος Κουρεμένος.

Το παραμύθι μπορείτε να το βρείτε εδώ

Το εκπαιδευτικό υλικό διατίθεται στο: www. moh.gov.gr ή στο site της ΕΟΥΔΑ: www.sportlifesaving.blogspot.gr.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.