Αρχική Infokids Υγεία Μια «ηλεκτρονική αλάνα» για να σερφάρουν τα παιδιά με ασφάλεια στο διαδίκτυο σχεδιάζει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως

Μια «ηλεκτρονική αλάνα» για να σερφάρουν τα παιδιά με ασφάλεια στο διαδίκτυο σχεδιάζει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως

Kids with laptopΜε τη δημιουργία μίας διαδικτυακής «αλάνας», θα μπορούν να παίζουν τα παιδιά τα αγαπημένα τους ηλεκτρονικά παιχνίδια με απόλυτη προστασία από τους κινδύνους που παραμονεύουν στο διαδίκτυο. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, θα προχωρήσει στη δημιουργία μίας ιστοσελίδας ασφαλούς περιήγησης για παιδιά που θα προσφέρει ψυχαγωγία χωρίς κανέναν φόβο! Αυτό προανήγγειλε ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Νίκος Δένδιας σε εκδήλωση του Δήμου Κηφισιάς με θέμα «Σερφάρω δημιουργικά και με ασφάλεια».

Ειδικότερα στα πλαίσια της ομιλίας του ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι: "Θα μου επιτρέψετε να σας πω δύο σκέψεις μου γι’ αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνει το Υπουργείο και η Ελληνική Αστυνομία και τελικά η ελληνική κοινωνία. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν μαγικό καινούργιο κόσμο, με έναν πολύ μεγάλο κόσμο. Υπάρχει μια κουβέντα του Bill Gates που λέει ότι «το διαδίκτυο είναι η αλάνα, η πλατεία του παγκόσμιου χωριού» . Και μπορεί το παιδί μας, κι εμείς δηλαδή - αλλά εδώ είναι καλύτερα να εστιάσουμε στους κινδύνους που απειλούν τη νέα γενιά - μέσα από αυτήν την «πλατεία» να μπούμε σε έναν καινούργιο μαγικό κόσμο.

Εκεί παίζουν τα παιδιά μας, εκεί μιλάνε, εκεί επικοινωνούν, αυτή είναι η τάση των πραγμάτων. Μία τάση με πολύ μεγάλες ευκαιρίες και πολύ μεγάλες δυνατότητες πρόσβασης στη γνώση.

drmstm-mom2kids_3960810Όμως, από την άλλη, είναι καλό να έχουμε και αίσθηση του κινδύνου, κυρίες και κύριοι. Παλιά οι γονείς μας, εκείνη η γενιά, ήξεραν που είναι τα παιδιά τους, με ποιόν παίζουν, ποια ήταν τα άλλα παιδιά, ποιος ήταν ο κίνδυνος. Έβλεπαν. Σήμερα αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει. Είναι μάλλον εκτός των δυνατοτήτων. Εδώ λοιπόν χρειάζεται τεράστια προσοχή. Και τον ρόλο του γονέα έρχεται, στον βαθμό που μπορεί, να παίξει η Ελληνική Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Να προστατεύσει τα παιδιά μας από τους μεγάλους κινδύνους και να τους επιτρέψει να εκμεταλλευτούν τις τεράστιες ευκαιρίες που δίνει το διαδίκτυο, που δίνει η επικοινωνία, που δίνει το αύριο.

Στο πλαίσιο αυτό, και αυτό λέει ο Μανώλης ο Σφακιανάκης, πέρα απ’ όλα τα άλλα, θα φτιάξουμε μια «ηλεκτρονική αλάνα». Δηλαδή, έναν χώρο στον οποίο τα παιδιά θα μπορούν να μπαίνουν, να παίζουν, να δραστηριοποιούνται με ασφάλεια. Σε ένα πλαίσιο στο οποίο οι κίνδυνοι που σας έδειξε πριν δεν θα ελλοχεύουν. Θα μπορούμε να εγγυηθούμε αυτό το πλαίσιο που θα μπορούν τα παιδιά να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους. Αυτό θα το παρουσιάσουμε σε λίγες μέρες, νομίζω είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την ελληνική κοινωνία."


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.