Αρχική Infokids Υγεία «Μια καρδιά για τα παιδιά»: Ας στηρίξουμε την προσπάθεια τους για την ανακούφιση των παιδιών με καρδιοπάθειες

«Μια καρδιά για τα παιδιά»: Ας στηρίξουμε την προσπάθεια τους για την ανακούφιση των παιδιών με καρδιοπάθειες

Στην εποχή κρίσης την οποία διανύουμε, η υποστήριξη ευπαθών ομάδων και ειδικά των παιδιών είναι πολύ σημαντική. Κάθε χρόνο στην Ελλάδα 1000 περίπου παιδιά γεννιούνται με καρδιοπάθειες. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Η Καρδιά του Παιδιού, σε συνεργασία με την Ομάδα Νέων Καρδιολόγων και Φορέων από την Ευρωπαϊκή και Αμερικάνικη Καρδιολογική Εταιρεία, σχεδίασαν τη φιλανθρωπική κίνηση «Μια Καρδιά για τα Παιδιά».

Βασικός στόχος της κίνησης αυτής, η οποία συγκροτείται από οικογένειες παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες, καρδιολόγους, καρδιοχειρουργούς και αναισθησιολόγους, είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τα νοσούντα παιδιά και η υποστήριξη των οικογενειών τους. Επίσης, η μέριμνα, σε συνεργασία με Ιδρύματα στην Αμερική, Αγγλία και Ιταλία, για τη νοσηλεία παιδιών που αδυνατούν να νοσηλευτούν στη χώρα μας. Στο πλαίσιο επίτευξης των σκοπών αυτών, ήδη έχουν προγραμματιστεί δυο φιλανθρωπικά δείπνα σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο.

Την φιλανθρωπική κίνηση «Μια Καρδιά για τα Παιδιά» στηρίζουν άνθρωποι χωρών του εξωτερικού, με εξέχοντα συμπαραστάτη τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Γρηγόριο.

Μέλος της Ευρωπαϊκής Oμοσπονδίας ECHDO «European Congenital Heart Disease Organisation», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Η Καρδιά του Παιδιού, ιδρύθηκε επίσημα το 1983 από γονείς καρδιοπαθών παιδιών με σκοπό την ηθική και υλική στήριξη και την παροχή πληροφόρησης στις οικογένειες των παιδιών. Επικεφαλής του Συλλόγου είναι η Αθηνά Βαρελά-Κολτσιδοπούλου, μητέρα παιδιού το οποίο γεννήθηκε με συγγενή καρδιοπάθεια.

Εκπρόσωπος των Νέων Καρδιολόγων στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, είναι η Ιουλία Γράψα, διευθύντρια καρδιολογίας με έδρα το Λονδίνο και υπεύθυνη για του νέους καρδιολόγους σε 52 χώρες ανά τον κόσμο. Η Ομάδα των Νέων Καρδιολόγων συνεργάζεται με παγκόσμιους φορείς και γιατρούς οι οποίοι βοηθούν τα παιδιά στην Ελλάδα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ιατρική πρόνοια εντελώς δωρεάν, καλύπτοντας τα έξοδα τόσο για τη νοσηλεία, όσο και για τα χειρουργεία των παιδιών με καρδιοπάθειες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της Φιλανθρωπικής Κίνησης «Μια Καρδιά για τα Παιδιά», μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 210 3218488, 210 3253876 και στο email: info@kardiapaidiou.gr

Παρακολουθείστε το video της φιλανθρωπικής κίνησης, στο οποίο συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Νίκος Αλιάγας, Γωγώ Μπρέμπου και Χρήστος Χωμενίδης:

Για να ενισχύσετε οικονομικά το έργο του Συλλόγου, μπορείτε να καταθέσετε χρήματα στην:

Εθνική Τράπεζα (σε ευρώ)
Δικαιούχος: «Η Καρδιά του Παιδιού»
ΑΛ: 155/296037-04
IBAN: GR 26 0110 1550 0000 1552 9603 704
BIC: ETHNGRAA

Διαβάστε επίσης:

«Η Καρδιά του Παιδιού» αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες

Παίδων ΜΗΤΕΡΑ: Νέες θεραπευτικές τεχνικές για παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.