Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Μια ματιά στο νησί των σφουγγαράδων, στην Κάλυμνο!

Μια ματιά στο νησί των σφουγγαράδων, στην Κάλυμνο!

1

Παρά το μικρό μέγεθος της, η Κάλυμνος προσφέρει ποικιλία ενδιαφερόντων και δραστηριοτήτων και αξίζει να την επισκεφτείτε για πολλούς λόγους. Η Κάλυμνος μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα. Όσοι προτιμούν πιο ήρεμα και ρομαντικά μέρη θα βρουν παραθαλάσσια κυρίως καφέ - μπαρ με ειδυλλιακό χαρακτήρα και πρωτότυπη διακόσμηση. Κι όλα αυτά όχι μόνο μέσα στη πόλη της Καλύμνου!

2

Στα βορειοανατολικά του παραθαλάσσιου οικισμού Εμπορειός είναι κτισμένο ένα οχυρό της Ελληνιστικής Εποχής, το Καστρί με ισχυρό τείχος, δυο πύργους άμυνας και μια πύλη. Μέσα στο Καστρί λειτουργούσε ελαιοτριβείο και αυτό φαίνεται από τα ερείπια αρχαίων ελαιοτριβείων που υπάρχουν στα δυτικά. Το Καστρί είχε κτιστεί για να καταφεύγουν εκεί οι κάτοικοι σε ώρες ανάγκης.

3

Οικισμός Ελληνικά

Η Κάλυμνος διαθέτει πληθώρα αρχαιολογικών χώρων και μνημείων. Το πιο γνωστό και ίσως το πιο φημισμένο αξιοθέατο στην Κάλυμνο είναι το μοναστήρι του Αγίου Σάββα που βρίσκεται σε ένα ύψωμα πάνω από την Πόθια.

4

Αυτό που χαρακτηρίζει το νησί είναι τα σφουγγάρια, γι' αυτό και πολύ συχνά χαρακτηρίζεται ως το νησί των σφουγγαράδων. Η ενασχόληση των Καλυμνίων με την σπογγαλιεία ήταν ο κυριότερος παράγοντας ακμής του νησιού και έφερε μεγάλη ευημερία και οικονομική ανάπτυξη.

5

Ακόμα και σήμερα στην Κάλυμνο οι σφουγγαράδες συνεχίζουν να βουτάνε στα βαθιά, αιγαιοπελαγίτικα νερά βγάζοντας στην επιφάνεια τους καρπούς της θάλασσας με τον δικό τους πατροπαράδοτο τρόπο. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα εργαστήρια επεξεργασίας σφουγγαριών. Αν σας περισσεύει λίγος χρόνος ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα εκθέματα του Αρχαιολογικού-Λαογραφικού μουσείου.

6

Μουσείο Θαλάσσιας Ζωής και Ευρημάτων

Εκτός από τα σφουγγάρια, το νησί φημίζεται και για την αναρρίχηση. Διαθέτει εντυπωσιακούς και ταυτόχρονα ποιοτικούς βράχους για αναρρίχηση, για το λόγο αυτό δέχεται πλήθος επισκέψεων και οργανώνουν πολλές διαδρομές. Στην Κάλυμνο μπορεί κανείς να απολαύσει αξέχαστες στιγμές πεζοπορία ή αναρρίχησης.

7

Θεωρείται εξαιρετικό μέρος για υποθαλάσσιες εξερευνήσεις, ενώ πολλοί είναι εξίσου οι επισκέπτες των ημερήσιων, οργανωμένων εκδρομών που επισκέπτονται την Κάλυμνο από τα γειτονικά νησιά.

8

Τα καραβάκια από την Κω κάνουν συχνά δρομολόγια, όπως επίσης και για Ψέριμο και για Τέλενδο.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ!

http://www.kalymnosinfo.com/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.