Αρχική InfoMommy Υγεία Μία ώρα γυμναστική την ημέρα μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού

Μία ώρα γυμναστική την ημέρα μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού

Running-Program-Guide-Running-for-Fitness-e1337849997640Οι γυναίκες που γυμνάζονται έντονα για μια ώρα την ημέρα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού κατά 11% ανεξάρτητα από το βάρος ή την ηλικία τους.

Η άσκηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την προστασία σε σχέση με τις λιγότερο δραστήριες γυναίκες, σύμφωνα με τα ευρήματα που ανακοινώθηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού στη Γλασκώβη.

Γάλλοι ερευνητές εξέτασαν τα αποτελέσματα από 37 μελέτες στις οποίες συμμετείχαν περισσότερες από 4 εκατομμύρια γυναίκες και ανακάλυψαν ότι όλες αποκόμισαν τα ίδια οφέλη, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου.

Η μελέτη επικεντρώθηκε στην έντονη άσκηση, αλλά σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα, ακόμα και η μέτρια δραστηριότητα που συμπεριλαμβάνει περπάτημα μία ώρα την ημέρα μπορεί να έχει παρόμοια ευεργετικά αποτελέσματα.

Breast-cancer-screening

Η σωματική δραστηριότητα λειτουργεί επιτρέποντας στις γυναίκες να μείνουν πιο ευέλικτες, μειώνοντας τον αριθμό των ορμονών που παράγουν τον καρκίνο και παράγονται από το λίπος του σώματος. Ωστόσο, τα οφέλη της άσκησης φαίνεται να μην ισχύουν για τις γυναίκες που λαμβάνουν θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

Ο καθηγητής Mathieu Boniol, διευθυντής στο Διεθνές Ερευνητικό Ινστιτούτο Πρόληψης στη Lyon της Γαλλίας, αναφέρει: “Αυτές είναι όλες οι μελέτες που εξετάζουν τη σχέση μεταξύ σωματικής άσκησης και της εμφάνισης καρκίνου του μαστού που έχουν δημοσιευθεί μέχρι σήμερα, ώστε είμαστε αρκετά σίγουροι ότι τα αποτελέσματα της ανάλυσής μας είναι ισχυρά”.

Ο ίδιος μάλιστα ενθαρρύνει την ανάπτυξη πόλεων που προωθούν τον αθλητισμό με τη χρήση ποδηλάτων, τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και τη δημιουργία διαφήμισης μέσω ενημερωτικών εκστρατειών.

“Αυτή είναι μια χαμηλού κόστους, απλή στρατηγική για να μειωθεί ο κίνδυνος μιας ασθένειας με πολύ υψηλό κόστος, τόσο για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης όσο για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.