Μια παράσταση για το παιδικό σου πάρτι: Αισώπου Μύθοι και Παντομίμα

αισωπου μυθοι

Συνηθίζεται πλέον τα πάρτι των παιδιών να μην είναι μόνο παιχνίδι, χάρη στην ατέρμονη έγνοια των γονιών να προσφέρουν αναψυχή ουσιαστική για τις παιδικές ψυχούλες. Μία από τις ομάδες που μπορούν να επισκεφτούν το χώρο σας για  το παιδικό πάρτι ή ακόμη και το χώρο του σχολείου είναι τα «Τρία Πιθήκια», έχοντας στη βαλίτσα τους τους πολυαγαπημένους μύθους του Αισώπου, έτοιμους να κρατήσουν τη διδακτική τους συντροφιά στους μικρούς θεατές.

 Λίγα λόγια για την παράσταση

Μια παράσταση για τους μικρούς μας φίλους με τους διαχρονικούς μύθους του Αισώπου από την ομάδα “Τρία Πιθήκια”.

Με προσεγμένη και λιτή σκηνοθετική προσέγγιση, απαλλαγμένη από έντονα κοστούμια, χρώματα, ήχους και κινήσεις που αναστατώνουν τις μικρότερες ηλικίες και με ηθοποιούς έμπειρους και εξειδικευμένους η παράστασή μας είναι διαδραστική με τα παιδιά να υποδύονται εν είδει παιχνιδιού και παντομίμας διάφορα ζώα και ανθρώπους ενώ ταυτόχρονα επιμορφώνονται δημιουργικά και ευχάριστα.

Ποιος ήταν ο Αίσωπος

Υπήρξε πολύ γνωστός στον αρχαίο κόσμο και μάλλον είχε επαφή με τους επτά σοφούς. Πολλές διηγήσεις του θεωρούνται αποστάγματα της λαϊκής σοφίας μιας και οι ηθικές, πολιτικές και κοινωνικές του διδαχές είναι διατυπωμένες με τρόπο προσιτό.

Θεωρείται από τους σύγχρονους αλλά και αρχαίους διανοούμενους (Πλάτωνας, Ηρόδοτος, κ.ά.) ένας φιλόσοφος και οξυδερκής παρατηρητής της ανθρώπινης φύσης και κοινωνίας.

Τα Τρία Πιθήκια

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ανδρέας Ορφανίδης ίδρυσε την ομάδα “Τρια Πιθήκια” με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Μαργαρίτα Βανδώρου το 2009 ανεβάζοντας παραστάσεις και συναυλίες σταθερά μέχρι σήμερα. Μετά από αρκετές συμμετοχές σε παραστάσεις αλλά και τηλεοπτικές σειρές σε Ελλάδα και Κύπρο και ταυτόχρονη σταθερή παρουσία στο παιδικό θέατρο σε γνωστές και επιτυχημένες παραγωγές (Τρελαντώνης, Ώς την άκρη του ονείρου, Ραπουνζέλ, Αστραν και Μελένια, Μάγος του Όζ, κλπ.) συνθέτουν, διασκευάζουν και σκηνοθετούν από κοινού την διαδραστική παράσταση “Αισώπου Μύθοι και Παντομίμα”.

 Πρωταγωνιστούν

Σωτηρία Αργυροπούλου

Χαρά Λιοπύρη

Μπορούμε να έρθουμε: Σε σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς ακόμη και σε παιδικά πάρτυ!

Επικοινωνία:  antreas.orphanides@gmail.com