Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Μια πόλη φάντασμα: Kolmanskop στη Ναμίμπια,  Θαμμένη στην άμμο!

Μια πόλη φάντασμα: Kolmanskop στη Ναμίμπια,  Θαμμένη στην άμμο!

Κάποιες πόλεις έχουν εγκαταλειφθεί και έχουν γίνει φαντάσματα! Μια απ’ αυτές είναι η Kolmanskop στη νότια Ναμίμπια, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι της Lüderitz.

Το 1908, στο Luederitz εξαπλώθηκε πυρετός διαμαντιού  και οι άνθρωποι έσπευσαν στην έρημο Namib, ελπίζοντας να κάνουν εύκολα περιουσία.

2

Μέσα σε δύο χρόνια, μια πόλη εμφανίστηκε, πλήρης, με ένα καζίνο, σχολείο, νοσοκομείο και κτίρια κατοικιών, στην αμμώδη έρημο.

Αλλά λίγο μετά την πτώση των πωλήσεων διαμαντιών - μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο- η αρχή του τέλους ξεκίνησε. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 η πόλη ερημώθηκε και οι αμμόλοφοι άρχισαν να διεκδικήσουν ό, τι ήταν πάντα το δικό τους!

3

Σύντομα οι μεταλλικές κατασκευές κατέρρευσαν και οι όμορφοι κήποι και οι τακτοποιημένοι δρόμοι θάφτηκαν κάτω από την άμμο. Ένα ζευγάρι παλαιών κτιρίων είναι ακόμα όρθια, και μερικοί εσωτερικοί χώροι -για παράδειγμα το θέατρο εξακολουθεί να είναι σε πολύ καλή κατάσταση - αλλά τα υπόλοιποι καταρρέουν, είναι σχεδόν ερείπια έτοιμα προς κατεδάφιση!

Μια νέα πόλη-φάντασμα είχε γεννηθεί!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.