Μία πόλη φτιαγμένη από LEGO: Πού βρίσκεται και γιατί αξίζει να την επισκεφθούμε με τα παιδιά μας!

Δεν ξέρουμε για εσάς, πάντως έναν τρόπο έχουμε βρει εμείς για να μη μας «παίρνει από κάτω» ο πολύμηνος εγκλεισμός, είναι τα όνειρα για ταξίδια! Σε ποιον δεν έχουν λείψει οι εκδρομές και τα ταξίδια; Και, αν θέλουμε να είμαστε λίγο αισιόδοξοι, δεν αποκλείεται να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε κάποια από αυτά φέτος το καλοκαίρι.

Είμαστε βέβαιοι, ότι ο καθένας σας έχει τον δικό του προορισμό-στόχο. Εμείς, ωστόσο, θα σας προτείνουμε ένα απίθανο μέρος το οποίο μας σύστησε η πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» και που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα: Τη LEGOLAND στη μικρή πόλη Μπιλούντ της Δανίας!

Ο λόγος για ένα απίθανο θεματικό πάρκο εξολοκλήρου φτιαγμένο από τουβλάκια LEGO, μέσα στο οποίο κάθε παιδί μπορεί να νιώσει… γίγαντας! Το Μπιλούντ είναι η πόλη όπου γεννήθηκαν τα LEGO. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και η δημοφιλής σελίδα της Γεωγραφίας, «Το 1932 ο Δανός ξυλουργός Όλι Κέρκ Κρίστιανσεν ανοίγει μια επιχείρηση στο Μπιλούντ, με το όνομα LEGO (εκ του “leg godt” = “παίζω καλά”) που ενώ ξεκινάει φτιάχνοντας ξύλινα παιχνίδια, 2 δεκαετίες μετά καταλήγει να χτίζει τη μοντέρνα ιστορία αυτής της πόλης, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΒΛΟ-ΤΟΥΒΛΟ, χάρη σε αυτά τα πλαστικά τουβλάκια!

Τη δεκαετία του 50’ το Μπιλούντ ήταν ακόμα ένα μικρό χωριουδάκι με λιγότερους από 500 κατοίκους, πολλά οικονομικά προβλήματα και χωρίς σιδηροδρομικές γραμμές! Μέσα σε μόλις 20 χρόνια όμως, χάρη στην αναπάντεχα ραγδαία αύξηση της δημοτικότητας των LEGO, φτιάχνονται από τη γνωστή εταιρία παιχνιδιών πάρκα, παιδικές χαρές (ακόμα και τεχνητές λίμνες!) και ο πληθυσμός τετραπλασιάζεται!

Το 1964 μάλιστα, ο γιος του Όλι, που είχε αναλάβει πλέον τα ηνία της επιχείρησης, αποφασίζει πως θέλει να εξάγει τα LEGO και στο εξωτερικό και για αυτόν το λόγο εγκαινιάζει στο Μπιλούντ ένα αεροδρόμιο! Τα επόμενα χρόνια άρχισαν να γίνονται και εμπορικές πτήσεις και έτσι αυτή η μικρή πόλη καταλήγει να έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας!

Εν τω μεταξύ, αυτή τη στιγμή στο κόσμο υπάρχουν 400 δισεκατομμύρια τουβλάκια LEGO και το 90% από αυτά παράγονται στο Μπιλούντ!

Το 1968 ανοίγει στο Μπιλούντ ένα Λούνα Παρκ με θέμα τα LEGO! Η LΕGOLAND – όπως λέγεται – είναι το μέρος της Δανίας που έχει τους πιο πολλούς επισκέπτες ετησίως –περισσότερους και από το Άγαλμα της Μικρής γοργόνας της Κοπεγχάγης!»

Ταξίδι στο Μπιλούντ

Οι γονείς που έχουν επισκεφθεί τη LEGOLAND κάνουν λόγο για ένα απίθανο, πεντακάθαρο μέρος που θα ενθουσιάσει παιδιά έως 12 ετών. Μάλιστα, κατά την επίσκεψή του εκεί, μπορεί κανείς να επιλέξει να μείνει στο Hotel Legoland, το οποίο βρίσκεται πλησίον του πάρκου, για την απόλυτη εμπειρία διασκέδασης!

Σε κάθε περίπτωση, η επίσκεψη στο Μπιλούντ θα σας ενθουσιάσει, καθώς πρόκειται για ένα ήσυχο μέρος, με υπέροχα φυσικά τοπία που προσφέρονται για ποδηλατάδες, κάστρα, φάρμες και ακτές…

(πηγή κεντρική φωτο: blog.ourworldheritage.be)