«Μία στον ποπό για να μάθει!»: Το ξύλο δεν είναι ποτέ λύση για την πειθαρχία του παιδιού

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα κείμενο που καταδικάζει κάθε μορφής σωματική τιμωρία και κακοποίηση εναντίον των παιδιών επισημαίνοντας τα δεινά που προκαλεί στην ευαίσθητη ψυχολογία των παιδιών και στον τρόπο συμπεριφοράς τους. Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης θέλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και να τονίσουμε ότι τα παιδιά -τα πιο ευαίσθητα, ελπιδοφόρα και πολύτιμα μέλη της κοινωνίας- χρειάζονται προστασία περισσότερο από ποτέ!

Το δράμα από τις ιστορίες κακοποίησης παιδιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συγκλονίζει αλλά η βεβαιότητα των ειδικών ότι το πρόβλημα είναι σημαντικά μεγαλύτερο στην πραγματικότητα, επιτάσσει δράση γιατί όπως τονίζουν, «δεν αρκεί η συγκίνηση». Η κακοποίηση των παιδιών δε συνιστά οικογενειακή υπόθεση αλλά ευθύνη ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου.

Αυτό είναι το κείμενο που έχει γίνει viral

«Μία στον ποπό για να μάθει!»Έμαθε. Να μη σε εμπιστεύεται. Και Έπαθε… τα παρακάτω:

«-Μικρότερη εγκεφαλική μάζα από όση θα μπορούσε να έχει.
-Αυξήθηκαν οι πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο διαφόρων μορφών λόγω της εκχεόμενης κορτιζόλης από τον εγκέφαλο τη στιγμή του χτυπήματος και αργότερα.
-Αυξήθηκαν οι πιθανότητες να γίνει παχύσαρκο.
-Αυξήθηκε η επιθετικότητά του.
-Αυξήθηκαν οι πιθανότητες να εμφανίσει συναισθηματικές και αγχώδεις διαταραχές ως ενήλικας.
-Πιθανώς να οδηγηθεί σε αλεξιθυμία (απώθηση συναισθήματος, οδηγεί σε ψυχοσωματικά).
-Εμποδίστηκε η άρτια ανάπτυξη του προμετωπιαίου λοβού, που σχηματίζεται ως τα τέσσερα, στερώντας από το παιδί την ικανότητα για αυτορρύθμιση, προσδιορισμό και εξωτερίκευση των συναισθημάτων του. Η ζημιά που γίνεται στον προμετωπιαίο λοβό είναι μη ανάστρεψιμη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infokids.com.cy