Μία συνταγή με «γεύση» Halloween! Υπέροχο κέικ με κολοκύθα που θα λατρέψουν τα παιδιά

Η κολοκύθα δεν θεωρείται τυχαία ένας φθινοπωρινός καρπός, καθώς το χρώμα της και παραπέμπει σε αυτό των φύλλων των δέντρων που σιγά σιγά αποχωρίζονται τα κλαδιά.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε γλυκές, όσο και σε αλμυρές συνταγές και μάλιστα αν συνδυαστεί και με την «μόδα» του Halloween μπορεί να φέρει τα πιτσιρίκια στην κουζίνα, όχι μόνο για να αναλάβουν δράση, αλλά και για μία συνταγή που θα τα ξετρελάνει.

Εμείς βρήκαμε μία γλυκιά συνταγή, ένα υπέροχο κέικ που είναι ό,τι πρέπει για πρωινό, κολτσιό στο σχολείο , για τις λιγουρίτσες, αλλά και για τον καφέ σας!

Τι θα χρειαστείτε

200 γρ. αγελαδινό βούτυρο και λίγο για να αλείψουμε τη φόρμα

80 ml χυμό πορτοκάλι

1 φλ. μέλι

4 αυγά

2 φλ. πουρές ψημένης κολοκύθας

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. και λίγο για τη φόρμα

200 γρ αλεύρι ολικής

1 κ.γ. βανίλια

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. τζίντζερ

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κ.σ. baking powder

1 φλ. χοντροκομμένα καρύδια

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μπολ και με το σύρμα ανακατετε με το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά, την κολοκύθα και τη βανίλια.

Σ’ένα άλλο ανακατεύετε τα στερεά και στη συνέχεια τα ανακατεύετε με τα υγρά πολύ καλά με μία σπάτουλα. Τέλος προσθέτετε τα καρύδια. Μόλις ενωθούν καλά τα υλικά, βάζουμε τη ζύμη σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα.

Ψήνετε για περίπου 60’ μέχρι το κέικ μας να περάσει το τεστ με το μαχαίρι. Για να το κάνετε πιο παιχνιδιάρικο στα καταστήματα κυκλοφορούν διάφορα στολίδια για το Halloween που θα ξετρελάνουν τα παιδιά.