«Μια βόλτα στο μουσείο με… σακίδιο»: Η ωραιότερη βόλτα της Κυριακής μας περιμένει στην Τεχνόπολη (27/9)

Αυτή την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, κάντε «Μία βόλτα στο μουσείο με… σακίδιο» και ανακαλύψτε ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο -το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας!- με οδηγό το… κίτρινο σακίδιο!

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σχεδίασε για τη νέα σεζόν μια νέα, εναλλακτική διαδρομή που θα κάνει την επίσκεψη… παιχνιδάκι! Πιο συγκεκριμένα, οι οικογένειες με παιδιά 4-11 ετών μπορούν να δανειστούν το διαδραστικό κίτρινο σακίδιο που προσφέρει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την περιήγηση στο μουσείο και να ακολουθήσουν μια διαδρομή χωρίς ξεναγό, στους δικούς τους χρόνους και ρυθμούς με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!

Το διαδραστικό σακίδιο έχει σχεδιαστεί σε δύο εκδοχές και απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4-6 ετών και 7-11 ετών. Περιλαμβάνει χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης, επιτραπέζια, κάρτες ζωγραφικής και παζλ που προσκαλούν τα παιδιά να παίξουν δημιουργικά, να ακονίσουν τη μνήμη και τη φαντασία τους και να έρθουν σε επαφή τη βιομηχανική μας κληρονομιά μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα μυστικά της απίθανης αυτής νέας διαδρομής την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 11.00-13.00, καθώς οι άνθρωποι του ΒΜΦ θα βρίσκονται στους μουσειακούς χώρους για να απαντούν στις ερωτήσεις του κοινού ή/και για να διευκολύνουν την περιήγηση με τη βοήθεια του σακιδίου.

Αυτή την Κυριακή, ο προορισμός τις οικογένειες είναι το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Ανακάλυψέ το… παίζοντας!

Πληροφορίες
Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4-6 και 7-11 ετών
Είσοδος στο ΒΜΦ: 1 ευρώ
Κόστος χρήσης σακιδίου: 3€
Ώρες λειτουργίας μουσείου: Τρι-Κυ: 10.00-18.00 (Τελευταία είσοδος: 17.00)
*Extra tip: Κυριακή 27.9, 11.00-13.00, άνθρωποι του ΒΜΦ θα βρίσκονται στον χώρο για να διευκολύνουν το κοινό.
**Ο επισκέπτης μπορεί να δανειστεί το διαδραστικό σακίδιο από το Πωλητήριο (Shop) του ΒΜΦ ή από το Φυλάκιο της Τεχνόπολης, αφήνοντας την ταυτότητά του, και να το επιστρέψει πάλι εκεί αφού ολοκληρώσει τη διαδρομή του στο μουσείο.

Μάθετε περισσότερα στο www.gasmuseum.gr