Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Θεάματα Μια βραδιά αφιερωμένη στη «Σχολική Υγιεινή» στη Στοά του Βιβλίου (4/11)

Μια βραδιά αφιερωμένη στη «Σχολική Υγιεινή» στη Στοά του Βιβλίου (4/11)

1653363_400524893431406_7235013173835665033_nΜεταξύ των πολλών παραμελημένων ζητημάτων στη χώρα μας αναμφίβολα ιδιαίτερης σημασίας είναι η Δημόσια Υγιεινή, της οποίας εξαιρετικά σημαντικό όσο και ευαίσθητο τομέα αποτελεί η Σχολική Υγιεινή. Την ολόπλευρη καταγραφή του ζητήματος της Σχολικής Υγιεινής, των θεμάτων που καλείται να αντιμετωπίσει και των προτεινόμενων από έγκυρους οργανισμούς λύσεων επιχειρεί η Αικατερίνη Νεστορίδου στο νέο της βιβλίο «Σχολική Υγιεινή», που κυκλοφορεί από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ.

Πρόκειται για ένα καλαίσθητο, αυστηρά δομημένο βιβλίο, που αποφεύγει τους πλατειασμούς, παραμένει απλό χωρίς να παραιτείται από το στόχο της πληρότητας. Η διαπραγμάτευση του θέματος αρχίζει με την περιγραφή της στελέχωσης και των αρμοδιοτήτων της Σχολιατρικής Υπηρεσίας, την οποία η συγγραφέας θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε προσπάθειας στο χώρο. Ακολουθεί μια γενική περιγραφή των μέτρων αγωγής και προαγωγής της υγείας στο σχολείο, όπως και μια συνοπτική περιγραφή της αύξησης και ανάπτυξης του παιδιού, σημαντικό μέρος της οποίας εξελίσσεται κατά τη σχολική ηλικία.

Και επειδή ο ενημερωμένος γονέας είναι αυτός που μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στο ρόλο του αξίζει να δώσετε το παρών σε μια ξεχωριστή βιβλιοπαρουσίαση που θα λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ παρουσιάζουν το εν λόγω βιβλίο την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στις 20:00 στην «Αίθουσα Λόγου και Τέχνης», Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου).

Στοματική υγιεινή, διατροφή, προβλήματα λόγου και μάθησης, κανόνες υγιεινής, ανοσοποίηση και εμβόλια, λοιμώδη και μη νοσήματα, είναι ορισμένα επιλεγμένα θέματα που παρουσιάζονται αναλυτικά. Δεν διαφεύγει φυσικά το θεμελιώδες πλέον ζήτημα της άσκησης, αλλά και των παιδικών ατυχημάτων και της κακοποίησης, που συχνά απασχολούν την κοινή γνώμη. Δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει μια αναφορά στις προδιαγραφές των σχολικών κτιρίων, αλλά και των κυλικείων, απαραίτητων όσο και πιθανών πηγών ασθενειών. Από κανέναν, πολιτεία, δημόσιους λειτουργούς, εκπαιδευτικούς και πολίτες, δεν θα πρέπει να διαφεύγει το γεγονός ότι τα παιδιά και οι έφηβοι αποτελούν έναν πληθυσμό με ιδιαίτερες ανάγκες και χαρακτηριστικά. Η προάσπιση της υγείας τους και η καλλιέργεια υγιεινών συνηθειών διατροφής και άσκησης αποτελεί μια τεράστιας σημασίας επένδυση για το μέλλον της χώρας. Προφανές, λοιπόν, το ενδιαφέρον για τη Σχολική Υγιεινή, τις αρχές και μεθόδους της οποίας οφείλουν να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν όσοι αναλαμβάνουν την ευθύνη της Παιδείας, μιας σχολικής μονάδας ή ενός διδακτηρίου, και φυσικά οι γονείς των παιδιών σχολικής ηλικίας.

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι:
Άννα Καρακάση
Ιατρός, Διδάκτωρ Βιοπαθολογίας-Ανοσολογίας, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σωτηρία Σαμπάνη
Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολική Σύμβουλος.
Συντονίστρια της εκδήλωσης είναι η Χρυσούλα Νταφογιάννη, Νοσηλεύτρια ΠΕ, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίκουρη Καθηγήτρια ΑΤΕΙ Αθήνας.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται μουσικά από την Χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας σε τραγούδια της Λιλιπούπολης. Την Χορωδία διευθύνει η Μάρα Αναπολιτάνου.

Στοά του βιβλίου,

Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.