Αρχική Νέα Mια χαρούμενη γιορτή της μουσικής για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο (17/6)

Mια χαρούμενη γιορτή της μουσικής για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο (17/6)

IMG_1682

Ένα από τα σπουδαιότερα εκπαιδευτικά προγράμματα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών σε συνεργασία με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, για την καλλιτεχνική περίοδο 2012-2013, ήταν το Μουσικό Εργαστήρι που οργάνωσαν οι κορυφαίοι μουσικοί της Κ.Ο.Α, μέλη του Συνόλου Χάλκινων Πνευστών Κ.Ο.Α. «METALLON» (Κώστας Αυγερινός, Κώστας Σίσκος, Παναγιώτης Καίσαρης, Γιάννης Καραμπέτσος, Γιώργος Ραράκος, Βαγγέλης Καραμπάς Ανδρέας Ρολάνδος Θεοδώρου, Γρηγόρης  Ασωνίτης, Σπύρος Κάκος, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος), το οποίο απευθυνόταν σε μικρούς και μεγάλους μουσικούς και στεγάστηκε στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στην αίθουσα δοκιμών της Κ.Ο.Α. δύο Σάββατα κάθε μήνα.
Στόχος του εργαστηρίου η ανακάλυψη της χαράς της μουσικής μέσα από την ομαδική εργασία, η γνωριμία με το ορχηστρικό ρεπερτόριο, αλλά και η συνεργασία με τους καταξιωμένους κορυφαίους μουσικούς των χάλκινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Παράλληλα στο ωδείο Φίλιππος Νάκας δραστηριοποιείται τα τελευταία 3 χρόνια (με την καθοδήγηση της Νέλλης Οικονομίδου και της Νεφέλης Λιούτα) παιδική ορχήστρα επανδρωμένη  με παιδιά από 5 έως 15 ετών με τον ίδιο στόχο, δηλ την μουσική κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσα από την ομαδική εργασία και την εκμάθηση της μουσικής με τρόπο απλό, άμεσο και διασκεδαστικό υλοποιώντας στην ουσία την έννοια  «παίζω» μουσική.
AFISA NAKAS KOA METALLON2

Οι  σπουδαστές του εργαστηρίου της ΚΟΑ και τα μέλη της παιδικής ορχήστρας του ωδείου Φίλιππος Νάκας συναντιόνταν  τα πρωινά του Σαββάτου στον χώρο υποδοχής του ωδείου και μέχρι να πάρει ο καθένας τον δρόμο για την αίθουσά του, δημιουργούσαν μια υπέροχη αίσθηση γιορτής και χαράς. Αυτό μας έδωσε και την ιδέα της σύμπραξης!

Έτσι, με μεγάλη χαρά όλων μας, στις 17 Ιουνίου θα βρεθούν στη σκηνή της  αίθουσας «Χρήστος Λαμπράκης», του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, περίπου 60 καλλιτέχνες, μικροί και μεγάλοι σπουδαστές και δάσκαλοι, να πανηγυρίσουν τη λήξη του πρώτου Μουσικού Εργαστηρίου του Συνόλου Χαλκίνων Πνευστών της ΚΟΑ "METALLON" με μια συναυλία που περιλαμβάνει έργα συνθετών όπως οι J. Clarke, G. F. Händel, F. J. Haydn,  R. Wagner, A. Bruckner, T. Susato, N. Rota, N. Piovani,  αλλά και πολλές εκπλήξεις.
Αισιοδοξούμε να μετατρέψουμε το γεγονός σε μια χαρούμενη γιορτή της μουσικής για μικρούς και μεγάλους.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013,
Αίθουσα Χρ. Λαμπράκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ώρα έναρξης: 21:00
Γενική είσοδος 3 ευρώ.

Συνδιοργανώνουν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.