Μια χορταστική πατατοσαλάτα με γαρίδες

-shrimp-potato-salad-

«Μαμά, τι σαλατούλα θα μας φτιάξεις σήμερα; Γιατί πάντα πρέπει να έχουμε σαλάτα στο τραπέζι μας, αυτό δεν είναι το σωστό;» ρώτησε ο Κωστάκης τη μανούλα του. Βέβαια, Κωστάκη, αυτό είναι το σωστό. Πάντα το τραπέζι μας πρέπει να έχει επάνω σαλάτα, συνοδευτικό του φαγητού μας. Και για να μην βαριόμαστε, πειραματιζόμαστε με διάφορα λαχανικά και διαφορετικές γεύσεις.

Υλικά
1 κιλό πατάτες
15 μέτριες γαρίδες
1 μαρούλι
2 ντομάτες
3 αβγά βρασμένα (σφιχτά)
2 μικρά αγγουράκια, κομμένα σε ροδέλες
αλάτι
πιπέρι
κάπαρη
ρίγανη
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε αρκετό νερό και ρίχνετε αλάτι και τις πατάτες, αφού τις πλύνετε πρώτα καλά. Ανά διαστήματα τσεκάρετε με ένα πιρούνι να δείτε αν έχουν μαλακώσει. Τη στιγμή που τρυπιούνται, χωρίς όμως να λιώνουν, είναι έτοιμες και τις κατεβάζετε από τη φωτιά. Στρσγγίξτε τις και αφήστε τις να κρυώσουν. Στη συνέχεια ξεφλουδίστε. Κόψτε τις σε ροδέλες και βάλτε σε μεγάλη σαλατιέρα.
Καθαρίστε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το εντεράκι. Βράστε τις σε αλατισμένο νερό.
Πλύντε το μαρούλι, ένα ένα φυλλαράκι, και ψιλοκόψτε το στη σαλατιέρα. Πλύνετε καλά τις ντομάτες και κόψτε επίσης μέσα στη σαλατιέρα σε κυβάκια.
Προσθέτετε το αγγούρι, την κάπαρη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι. Ρίχνετε τις γαρίδες που έχουν βράσει και τα αβγά, που έχετε κόψει σε ροδέλες. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και σερβίρετε.