«Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»: Το υπέροχο παραμύθι του Ντίκενς σε αφήγηση Θανάση Κουρλαμπά

Καθισμένος σε μια μεγάλη πολυθρόνα δίπλα στο τζάκι, ο αγαπημένος ηθοποιός Θανάσης Κουρλαμπάς αφηγείται για τα παιδιά την«Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»!

Η πιο μαγική και συγκινητική χριστουγεννιάτικη ιστορία ταξιδεύει φέτος μ’ έναν διαφορετικό τρόπο. Η αγαπημένη ιστορία, μας οδηγεί να δημιουργήσουμε τους δικούς μας κόσμους, με μοναδικά εργαλεία την φαντασία μας και τη ζεστή αφήγηση του Θανάση Κουρλαμπά, ο οποίος «βγάζει το κοστούμι» του Εμπενίζερ Σκρουτζ και «ενδύεται το ίδιο το πνεύμα του συγγραφέα», παρασέρνοντάς μας με τη φωνή του, όπως συνήθιζε να κάνει και ο ίδιος ο Κάρολος Ντίκενς στο ακροατήριό του.

Φίλοι και θαυμαστές, μαζεύονταν τότε στο σπίτι της οικογένειας Ντίκενς στο Λονδίνο, για να ακούσουν τον χαρισματικό συγγραφέα να αφηγείται τις ιστορίες του και να ενσαρκώνει τους χαρακτήρες που με τόση αγάπη δημιούργησε!

Ο θεόπνευστος και αθάνατος λόγος του Ντίκενς, σε μετάφραση Μαρίας Σ. Μπλάνα, είναι εδώ, ξανά, για να απαλύνει τις καρδιές μας και να τις γεμίσει με αισθήματα αγάπης, συγχώρεσης και ελπίδας.

Μαζευόμαστε λοιπόν κι εμείς γύρω από τη φωτιά του τζακιού και αφηνόμαστε σ’ αυτή τη μαγική χριστουγεννιάτικη ιστορία που, όπως λέει και ο συγγραφέας στον πρόλογο του βιβλίου του, «…μακάρι να μας στοιχειώσει για πάντα.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη σε συνεργασία με την GRID FOX και παραγωγή της A PRIORI. Κείμενο: Charles Dickens (A Christmas Carol) Μετάφραση/Επιλογή αποσπασμάτων: Μαρία Σ. Μπλάνα Σενάριο/Σκηνοθεσία/Σκηνογραφία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη Διεύθυνση φωτογραφίας/Mοντάζ: GRID FOX www.gridfox.gr Κάμερα: Γρηγόρης Πανόπουλος Πρωτότυπη μουσική: Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Κατερίνα Κωνσταντέλου Παραγωγή: A PRIORI www.a-priori.gr Αφήγηση: Θανάσης Κουρλαμπάς