Μικρές μπαλαρίνες συμμετέχουν σε ένα ανοιχτό μάθημα χορού και διεκδικούν μια υποτροφία (27/9)

ballet-lesson-kidsΤο Ελληνικό Κέντρο Ερευνών Ήχου Μουσικής και Λόγου (Ε.Κ.Ε.Ι.Μ.), και ειδικότερα το τμήμα Κλασικού Μπαλέτου, προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 8 έως 16 ετών να συμμετάσχουν στο ανοιχτό μάθημα που θα λάβει χώρα στην έδρα του (3ης Σεπτεμβρίου 130 & Κοδριγτώνος) το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου. Σκοπός του ανοιχτού μαθήματος είναι να έλθουν τα παιδιά σε επαφή με το σώμα και τον υπέροχο κόσμο του κλασικού χορού, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία σε νέα ταλέντα να ασχοληθούν με την αγαπημένη τους Τέχνη, μέσω δύο ετησίων υποτροφιών που θα δοθούν με επιλογή.

Η συμβολή του κλασικού μπαλέτου είναι μεγάλη και ευεργετική για τη διάπλαση του σώματός τους. Η πειθαρχία πλέον για την εκτέλεση των ασκήσεων γίνεται ανάγκη και η αγάπη τους για το μπαλέτο είναι εμφανής. Η επαφή με τις νότες του πιάνου και η ταυτόχρονη άσκηση, γίνεται αυτόματα πιο αποτελεσματική. Ο χώρος ανοίγεται διάπλατα. Μουσική και Μπαλέτο φτιάχνουν ένα σταθερό υπόβαθρο υγείας, ευεξίας, πειθαρχίας, ευχαρίστησης και ικανοποίησης.

The-Movement-7Το Ανοιχτό Μάθημα αφορά σε παιδιά ηλικίας από 8 εώς και 16 ετών και χωρίζεται σε δύο τμήματα/ επίπεδα:

Α) 16:00 – 17:00 μμ για παιδιά που δεν έχουν πρότερη επαφή και εμπειρία
Κλασικού Μπαλέτου, και

Β) 17:30 – 18:30 μμ για παιδιά που έχουν ξανακάνει Μπαλέτο, ανεξαρτήτως
διάρκειας σπουδών.

Το Ανοιχτό Μάθημα θα γίνει συνοδεία πιάνου, υπό την καθοδήγηση της κας Ντιάνας Ασπρογέρακα (MaîtressedeBallet, A.F.M.D.C., Paris, France). Θα δοθεί μία υποτροφία για κάθε τμήμα/επίπεδο. Την επιλογή θα κάνει η κα Ντιάνα Ασπρογέρακα και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά το πέρας του μαθήματος. Όσα από τα παιδιά, που θα παρακολουθήσουν το Ανοιχτό Μάθημα, δεν τύχουν υποτροφίας και επιθυμούν να αρχίσουν ή να συνεχίσουν (με τη συναίνεση των γονιών ή κηδεμόνων) τη φοίτησή τους στο Τμήμα Κλασικού Μπαλέτου του Ε.Κ.Ε.Ι.Μ. θα τύχουν ετήσιας έκπτωσης 10% επί των κανονικών διδάκτρων.

Για τη συμμετοχή στο Ανοιχτό Μάθημα οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να φοράνε καλσόν, κορμάκι και παπουτσάκια μπαλέτου. Σε περίπτωση που δεν τηρείται η απαραίτητη ενδυμασία η καθηγήτρια διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την παρακολούθηση του Ανοιχτού Μαθήματος.

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στο τηλ: 211-4111848 (13:00 – 18:00) καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@ekeim.gr.

Ελληνικό Κέντρο Ερευνών Ήχου Μουσικής και Λόγου (Ε.Κ.Ε.Ι.Μ.)
3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 130, ΑΘΗΝΑ
211-4111848