Αρχική Νέα “Μικροί Εκπαιδευτές” εν δράσει

“Μικροί Εκπαιδευτές” εν δράσει

Pets for Kids_Key Visual

Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-15 ετών, ξεκινά και θα υλοποιηθεί με τη συμβολή δύο σπουδαίων βοηθών. Του Kobe και της Whisper. Κι αν αναρωτιέστε ποιοι είναι αυτοί, θα σας πούμε ότι πρόκειται για δύο υπέροχα κατοικίδια, ένα σκύλο, τον Kobe, και μια γάτα, τη Whisper.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Γνωρίζουμε όλοι ότι ο σκύλος και η γάτα ανέκαθεν ήταν οι καλύτεροι σύντροφοι των ανθρώπων και μοιράζονταν μαζί τους την ίδια στέγη.

Όμως, μόλις τις τελευταίες δεκαετίες ξεκίνησε η επιστημονική μελέτη της αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων και κατοικίδιων.Όπως αποδεικνύουν οι έρευνες, η επαφή με τα κατοικίδια έχει θετικές επιπτώσεις στη διάθεση και συμπεριφορά των ανθρώπων όλων των ηλικιών.

Ειδικότερα για τα παιδιά, η συναναστροφή με τα κατοικίδια αποδεικνύεται ευεργετική σε πολλά επίπεδα: την ψυχολογική υποστήριξη, τη μείωση του άγχους, την ενίσχυση των μαθησιακών δυνατοτήτων, την ανάληψη πρωτοβουλιών, το κίνητρο φυσικής άσκησης,
την αλληλοκατανόηση μεταξύ των παιδιών. Στη Mars Hellas υπερισχύει η άποψη ότι κάθε κατοικίδιο αξίζει την αγάπη και τη φιλοξενία μιας στέγης. Μέσα από το πρόγραμμα Pets for Kids ο στόχος είναι να αποδειχτεί ότι τα κατοικίδια μπορούν να επιστρέψουν τη ζεστασία και την αγάπη τους στην κοινωνία, και ειδικότερα στα παιδιά.

Τα συμπεράσματα αυτά οδήγησαν την εταιρεία Mars Hellas στο σχεδιασμό ενός πρωτοποριακού προγράμματος, σε συνεργασία με τα Χωριά SOS Ελλάδος, και υπό την καθοδήγηση ομάδας εκπαιδευτών και ψυχολόγου. Το πρόγραμμα ‘Pets for Kids’ έχει στόχο τη θετική συμβολή των  κατοικιδίων στην αρμονική ανάπτυξη των παιδιών.

Το πρόγραμμα βήμα-βήμα
To πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή σειράς επισκέψεων της ομάδας δράσης (εκπαιδευτές, ψυχολόγος, σκύλοι, γάτα) στα Παιδικά Χωριά SOS της Βάρης και του Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης, για το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2013.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου διεξαγωγής του προγράμματος, τα παιδιά που φιλοξενούνται στα Παιδικά Χωριά θα έχουν την ευκαιρία να:

- λάβουν χρήσιμες θεωρητικές γνώσεις για τα κατοικίδια και τη συμβίωση με αυτά,

- εξοικειωθούν με τους σκύλους και τις γάτες, σε πρακτικό επίπεδο,

- αντιληφθούν τι σημαίνει υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικιδίου,

- μάθουν τις βασικές αρχές εκπαίδευσης ενός σκύλου, ως ‘μικροί εκπαιδευτές’

- εφαρμόσουν στην πράξη  τις γνώσεις που έλαβαν για να διασφαλίσουν τη σωστή φροντίδα που χρειάζονται τα κατοικίδια τα οποία διαβιώνουν στο περιβάλλον των Παιδικών Χωριών.

Η διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος, θα εμπλουτιστεί με ειδικά σχεδιασμένες δράσεις, όπως αφήγηση ιστοριών, παντομίμα, εικαστικούς αυτοσχεδιασμούς κ.α., ώστε η ευεργετική αλληλεπίδραση των παιδιών με τα κατοικίδια να γίνει πράξη μέσα από ολοκληρωμένες βιωματικές εμπειρίες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.