Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν τα νέα προγράμματα κολύμβησης του Δήμου Γλυφάδας

Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν τα νέα προγράμματα κολύμβησης του Δήμου Γλυφάδας

Νέα, εμπλουτισμένα προγράμματα κολύμβησης, προσφέρει ο Δήμος Γλυφάδας στο δημοτικό κολυμβητήριο (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μάκης Λιούγκας»). Τα προγράμματα αφορούν όλες τις ηλικίες. Παράλληλα, ο Δήμος υποστηρίζει και ενισχύει τα υπάρχοντα θεραπευτικά προγράμματα κολύμβησης ατόμων με αναπηρία, που ήδη λειτουργούν δωρεάν στο κολυμβητήριο.

«Είναι χρέος μας να σταθούμε δίπλα στους πολίτες -και δη στα μικρά παιδιά-  και να τους παρέχουμε πρόσβαση σε ασφαλείς και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και προγράμματα άθλησης που να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

«Τα προγράμματα κολύμβησης θα βοηθήσουν τα παιδιά να μην κινδυνεύουν το καλοκαίρι όταν κολυμπούν στην θάλασσα. Έμπειροι προπονητές, παιδαγωγοί θα τους διδάξουν όλα τα στυλ κολύμβησης για να μπορούν να προπονούνται μέσα στο νερό, ώστε να γυμνάζουν το σώμα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», συμπλήρωσε ο Τομεάρχης Αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας, Περικλής Δορκοφίκης.

Μικρή πισίνα

Το πρόγραμμα δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον εκπαίδευσης με αφθονία παιχνιδιού και ανυπαρξία πίεσης. Το παιδί είναι ο γνώμονας και ο δάσκαλος ο οδηγός. Το παιδί σε αυτή την πολύ σημαντική και ευαίσθητη περίοδο της ζωής του έρχεται σε επαφή με το ισχυρότερο και ευγενέστερο στοιχείο της, το νερό, που είναι ήδη αναγνωρίσιμο. Εσωτερική πισίνα, ειδικά σχεδιασμένη για μικρά παιδιά που ξεκινούν το κολύμπι, σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα baby swim. Θερμαινόμενη με σταθερή θερμοκρασία νερού στους 31 βαθμούς Κελσίου.

DSC_0436Μεγάλη πισίνα

Το πρόγραμμα κολύμβησης για παιδιά είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους. Η αρχική τοποθέτηση των παιδιών στα γκρουπ επιπέδων γίνεται με βάση τις κολυμβητικές τους δεξιότητες και την ηλικία. Κάθε επίπεδο έχει το δικό του πρόγραμμα εκμάθησης με διαφορετικούς στόχους. Εφαρμόζονται δοκιμασμένες τεχνικές από έμπειρους παιδαγωγούς προπονητές που κάνουν ευκολότερα τα μαθήματα για τα παιδιά.

Κολύμβηση για ΑμεΑ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που παρουσιάζουν εκ γενετής ή επίκτητα ορισμένους περιορισμούς σωματικής ή πνευματικής προέλευσης στη σφαίρα των δυνατοτήτων τους. Το πρόγραμμα λειτουργεί σαν εναλλακτική μορφή θεραπείας και συνδυάζει την ψυχαγωγία με τη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των συμμετεχόντων.

Κολύμβηση για ενήλικες

Οι ενήλικες μπορούν να κάνουν είτε ελεύθερη κολύμβηση, είτε να προπονηθούν υπό τις οδηγίες προπονητή.

• Aqua aerobic: Εξειδικευμένες ασκήσεις αεροβικής μέσα στο νερό που γυμνάζουν όλο το σώμα.
• Πρόγραμμα βελτίωσης φυσικής κατάστασης και καρδιοκυκλοφοριακής κατάστασης
• Πρόγραμμα τόνωσης μυϊκού συστήματος (χέρια-πόδια-πλάτη-κοιλιακοί), σύσφιξη και απώλεια βάρους
• Πρόγραμμα αποκατάστασης από τραυματισμούς με εξειδικευμένες ασκήσεις για μυϊκή ενδυνάμωση, εκμεταλλευόμενοι τις ευεργετικές επιδράσεις του νερού
• Personal Training
• Καταδύσεις ενηλίκων
• Προετοιμασία υποψηφίων για Τ.Ε.Φ.Α.Α και Στρατιωτικές Σχολές

Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα του Κολυμβητηρίου. Περισσότερες πληροφορίες στο Κλειστό Κολυμβητήριο Γλυφάδας από τις 8:00 π.μ. έως τις 10:00 μ.μ. στο τηλ: 210 8943807 και στο email: swim@glyfada.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.