Αρχική Νέα Μικροί και μεγάλοι παρατηρούν τον Αττικό ουρανό, μέσα από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη

Μικροί και μεγάλοι παρατηρούν τον Αττικό ουρανό, μέσα από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη

_MG_2037Μικροί και μεγάλοι λάτρεις του Αττικού ουρανού, έχουν πλέον και πάλι την ευκαιρία να τον απολαύσουν, μέσα από το ιστορικό τηλεσκόπιο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το τηλεσκόπιο Δωρίδη. Το τηλεσκόπιο Δωρίδη, κατασκευάστηκε από τον γαλλικό οίκο Gautier το 1902 και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1905 κατά την διάρκεια της έκλειψης Ηλίου στις 30 Αυγούστου. Τα τελευταία σχεδόν 50 χρόνια, παρέμενε σε αδράνεια, εξαιτίας της έλλειψης πόρων συντήρησης και αποκατάστασης.

Dorides-telescope1

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας της χώρας μας ανέλαβαν, με το έμπειρο τεχνικό τους προσωπικό, την αποκατάσταση του τηλεσκοπίου και την αναβάθμιση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε μελέτη για την ηλεκτροδότηση του μονοπατιού που οδηγεί στο τηλεσκόπιο Δωρίδη, καθιστώντας έτσι ακόμα ευκολότερη την πρόσβαση σε όλους.

IMG_0422

Πλέον, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον Αττικό ουρανό, να παρατηρήσουν τα ουράνια σώματα και να ανακαλύψουν την ιστορία του Σύμπαντος, μέσα από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη. Όσοι ανυπομονούν να ζήσουν αυτή την μοναδική εμπειρία της παρατήρησης του έναστρου ουρανού, μπορούν να επισκεφτούν το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο λόφο Νυμφών στο Θησείο, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολη. Για τις ώρες και μέρες των ξεναγήσεων μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.