Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Μιλάμε για τις μαθησιακές δυσκολίες αλλά και για το πώς θα τις διαχειριστούμε στο Νέο Δημαρχείο Περιστερίου (1/2)

Μιλάμε για τις μαθησιακές δυσκολίες αλλά και για το πώς θα τις διαχειριστούμε στο Νέο Δημαρχείο Περιστερίου (1/2)

IMG_2230 Υπάρχει μια σημαντική μερίδα μαθητών που αντιμετωπίζει δυσκολία στο να προσαρμοστεί στο σχολικό πρόγραμμα. Οι μαθησιακές δυσκολίες είναι ένα σύνολο διαταραχών που μειώνουν την ικανότητα ενός παιδιού να επικοινωνήσει ή να μάθει και εμπερικλείουν μια ευρεία κατηγορία προβλημάτων όπως τις δυσκολίες αντίληψης, εγκεφαλικές δυσλειτουργίες, αυτισμό, δυσλεξία, αναπτυξιακή αφασία.

Η Υποστήριξη Παιδιού & Εφήβου Περιστερίου προσκαλεί γονείς, εκπαιδευτικούς και επιστήμονες του χώρου της υγείας και εκπαίδευσης στην ενημερωτική ομιλία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στις 18.30 το απόγευμα στο Θέατρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου (Πλατεία Δημοκρατίας – έξοδος Μετρό Περιστερίου).

Πρόγραμμα ομιλιών:

Ειδικές Αναπτυξιακές Διαταραχές λόγου και κίνησης: Διάγνωση – Αντιμετώπιση - Βουγιούκα Ελένη (φιλόλογος - ειδική παιδαγωγός, MSc), Ζάχου Ελένη (εργοθεραπεύτρια)
Η συναισθηματική πλευρά της μάθησης - Αμβραζιάδου Ιωάννα (παιδοψυχίατρος)
Ο συνθεραπευτικός ρόλος των γονέων παιδιών με διαταραχές - Μιχαλοπούλου Κατερίνα(φιλόλογος - ειδική παιδαγωγός, MSc)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Διαβάστε:

Υποψιάζεστε ότι το παιδί έχει κάποια μαθησιακή δυσκολία; Απαντήστε στο ερωτηματολόγιο και δείτε τα αποτελέσματα

Πώς θα καταλάβουμε ότι το παιδί μας έχει μαθησιακές δυσκολίες; Ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου Λογοθεραπευτών μιλά στο infokids.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.