- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Μιλφέιγ φράουλας

Το μιλφέιγ [1] είναι ένα από τα γλυκά που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους αλλά λίγοι τολμούν να τα φτιάξουν φοβούμενοι την μπελαλίδικη διαδικασία παρασκευής του. Αυτή την εποχή, οι φράουλες [2] έχουν ξεκινήσει δυναμικά την είσοδο τους στο διατροφολόγιο μας οπότε θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη για μια ανοιξιάτικη εκδοχή αυτού του γλυκού.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
500 γραμμάρια φράουλες ψιλοκομμένες ή βατόμουρα ψιλοκομμένα
1 συσκευασία άνθος αραβοσίτου βανίλια
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί βάζετε ένα φύλλο λαδόκολλα και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετείτε το φύλλο σφολιάτας στο ταψί με τη λαδόκολλα, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι , τρυπήστε όλη την ζύμη. Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το φύλλο από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά , και κόψτε κάθε φύλλο σε 3 μικρά ορθογώνια.

Πολτοποιήστε το μείγμα φράουλας στο μπλέντερ, προσθέστε το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας και αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ ρίχνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη και χτυπάτε σε σφιχτή σαντιγί. Στη συνέχεια ενώνετε το μείγμα φράουλας μαζί με τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Εν συνεχεία ακολουθεί η συναρμολόγηση του γλυκού. Τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε μια πιατέλα. Στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα φράουλας σε σακούλα κορνέ και γεμίζετε το μπισκότο σφολιάτας. Τοποθετούμε κάθε φορά από ένα μπισκότο σφολιάτας και έπειτα γεμίζουμε με την κρέμα φράουλας μέχρι να φτιάξουμε 3 στρώσεις μπισκότου με κρέμα. Τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το γλυκό, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.