Αρχική Παιδικά Εργαστήρια «Μιλώντας» για προοπτική σχεδιάζουμε έναν αγαπημένο μας εσωτερικό χώρο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (από 22/2)

«Μιλώντας» για προοπτική σχεδιάζουμε έναν αγαπημένο μας εσωτερικό χώρο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (από 22/2)

16Oct-KidsPaintingClass1 copy Ο νέος κύκλος του εργαστηρίου ζωγραφικής με τον ζωγράφο Διονύση Καμπόλη και την Γκέλυ Τζαμουράνη του Μουσείου Ηρακλειδών είναι αφιερωμένος στη θεματική "«Μιλώντας» για προοπτική σχεδιάζουμε έναν αγαπημένο μας εσωτερικό χώρο" και αρχής γενομένης από το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 13 το μεσημέρι προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 8 έως 11 ετών να δηλώσουν συμμετοχή.

Πώς σχεδιάζουμε το δωμάτιο μας ή το εργαστήριο ενός ζωγράφου; Πώς απεικόνιζαν την τρίτη διάσταση στα αρχαία χρόνια;
Πώς στα βυζαντινά, την Αναγέννηση και στον 20ο αιώνα;

Ο κύκλος αυτός είναι αφιερωμένος στην προοπτική, την μαγευτική επιστήμη που δίνει την δυνατότητα στους καλλιτέχνες να δίνουν την αίσθηση του βάθους στις συνθέσεις τους. Μέσα από τα έργα καλλιτεχνών που ανήκουν σε διάφορα ρεύματα, όπως ο ρεαλισμός, ο σουρεαλισμός, η αφηρημένη τέχνη, τα παιδιά θα καταλάβουν πώς η προοπτική δίνει μεγαλύτερη δύναμη στις συνθέσεις. Αφού λοιπόν μάθουν πώς να αποτυπώνουν αυτά που βλέπουν γύρω τους στο χαρτί και πώς να κρατούν τις αναλογίες ανάμεσα σε αυτό που βλέπουν και αυτό που ζωγραφίζουν, θα δημιουργήσουν τις δικές τους συνθέσεις με μολύβι και κάρβουνο σε καμβά.

Τα παιδιά, στις 23 Φεβρουαρίου  θα επισκεφθούν το Μουσείο Χατζηκυριάκου Γκίκα. Θα ξεναγηθούν, θα σχεδιάσουν και θα πάρουν ιδέες για τα δικά τους έργα που θα τα ολοκληρώσουν στο εργαστήριο.
Πληροφορίες - Κρατήσεις Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Κύκλος 4 συναντήσεων: Σάββατο 22/2, 8 και 15/3, 13.00 - 15.00
και επίσκεψη στο Μουσείο Χατζηκυριάκου Γκίκα Κυριακή 23/2/14, 11.30 – 13.30

Κόστος: €55ευρώ (€50 αδέλφια)

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα
2107228321


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter