- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Μηλόπιτα νηστίσιμη

Παραμονή της Καθαράς Δευτέρας και είμαστε στην τελική ευθεία, για την προετοιμασία του Σαρακοστιανού τραπεζιού. Γεύσεις θαλασσινές, γεύσεις ελληνικές και παραδοσιακές, θα συνθέτουν την εικόνα του. Και επειδή όπως φαίνεται…θα φάμε καλά, θα πιούμε καλά, αλλά χωρίς γλυκό, δεν θα μπορέσουμε να ξεκουραστούμε, το Infokids.gr σας παραθέτει την παρακάτω γευστική του πρόταση, για να τέρψετε τον ουρανίσκο σας και να τηρήσετε την νηστεία σας, με έναν εναλλακτικό και χορταστικό πειρασμό.

Μηλόπιτη νηστίσιμη, που είναι ελαφριά, νόστιμη, εξαιρετικά μυρωδάτη από την κανέλλα και το γαρύφαλλο, δυναμωτική, χάρη στα καρύδια που περιέχει και ιδανική ακόμη και για δεκατιανό ή για απογευματινό σνακ.

Υλικά:

1 φλυτζάνι σπορέλαιο

1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη

6 μήλα ψιλοκομμένα

1 ½ κ.σ. κανέλλα σκόνη

½ κ.σ. γαρύφαλλο

1 κ.σ. σόδα

1 κ.γ. αλάτι

1 ½ φλυτζάνι καρύδια όχι πολύ ψιλοκομμένα

1 φαρίν απ

λίγη βανίλια

άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα ψιλοκομμένα μήλα με την ζάχαρη στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180οC για 20-25’.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.