Μια εναλλακτική ειδικά για αυτή την περίοδο που έχουν βγει τα ωραιότερα μήλα.
Το μηλόψωμο χωρίς γλουτένη της διατροφολόγου Zoe Bingley-Pullin είναι τόσο γλυκό και τραγανό, που θα το λατρέψεις με την πρώτη μπουκιά. Αυτή η διαφορετική συνταγή αντικαθιστά τις μπανάνες με φρέσκα μήλα και συνδυάζει το αλεύρι αμάραντου για μια γεύση ξηρών καρπών και μεγαλύτερη θρεπτική αξία.
Αρωματισμένο με βανίλια, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο, είναι απόλυτα υγιεινό. Είτε για το πρωινό σου είτε για σνακ, αυτή η συνταγή είναι σίγουρο ότι θα γίνει η νέα σου αγαπημένη συνήθεια στην κουζίνα.
Μηλόψωμο χωρίς γλουτένη το τέλειο σνακ
Υλικά:
- ½ φλιτζάνι ανάμεικτοι ωμοί και ανάλατοι ξηροί καρποί
- 2 φλιτζάνια αλεύρι αμάρανθου
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 1⁄2 φλιτζάνι πράσινο μήλο τριμμένο
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας νέκταρ αγαύης (ή μέλι)
- 3 αβγά
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ξηρών καρπών ή τυρί κότατζ, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
–Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Αλέστε τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ μέχρι να αλεσθούν χοντροκομμένα.
–Προσθέστε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μήλο, το λάδι, την αγαύη, τα αβγά, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
–Αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί 9×5” ή δύο ταψιά 7×3” και ψήνουμε για 45 λεπτά.
–Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
