Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Μην αγοράζετε τεράστιες συσκευασίες τροφίμων!

Μην αγοράζετε τεράστιες συσκευασίες τροφίμων!

children-eating-chipsTο να αγοράζουμε περισσότερα φαγώσιμα απ’όσα χρειαζόμαστε αποτελεί χάσιμο χρημάτων, προσθέτει ανεπιθύμητα κιλά και είναι ανεύθυνο περιβαλλοντικά. Η αγορά μεγαλύτερων συσκευασιών συνήθως δεν κοστίζει πολύ περισσότερο από το κανονικό μέγεθος και έτσι οι καταναλωτές (και εσείς οι γονείς) συχνά μπαίνουν στον πειρασμό του μεγαλύτερου κέρδους. Όταν όμως αγοράζουν κάτι το καταναλώνουν. Τι είδους κέρδος είναι αυτό, όταν ισοδυναμεί με την κατανάλωση πολλών παραπάνω θερμίδων, λιπαρών και σακχάρων από αυτά που εσείς και τα παιδιά σας πραγματικά θέλετε ή χρειάζεστε;

Πώς θα το πετύχετε;

  • Αρνηθείτε να αγοράσετε το μεγάλο μέγεθος ή την τεράστια ποσότητα, όταν σας ρωτήσουν.
  • Στα εστιατόρια που σερβίρουν συνήθως μεγάλες μερίδες, μοιραστείτε τα πιάτα. Παραγγείλτε μια μερίδα και ζητήστε επιπλέον πιάτα. Μοιράστε το γεύμα όταν έρθει.
  • Διδάξτε το παιδί σας να ακούει και να προσέχει το σήμα που του δίνει το σώμα του όταν του λέει “είμαι γεμάτο”. Όταν χορταίνει, να ζητάτε να μπαίνει το υπόλοιπο γεύμα σε σακούλα ή κουτί και να το παίρνετε σπίτι.
  • Παραγγέλνετε παιδικές ή μέτριες μερίδες, γιατί συνήθως είναι μικρότερες.
  • Παραγγείλτε ένα ορεκτικό χαμηλό σε λιπαρά με συνοδεία κάποιας σαλάτας.

ΜΑΡΙΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ MSc
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Μaster of Science University of Glasgow
Eξειδίκευση στη διαχείρηση βάρους παιδιών-εφήβων
www.paidi-diatrofi.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.